- hirdetés -

Teljes mértékben átvállalja az önkormányzat a kamatot – így a Békés Megyéért Vállalkozásfejlesztési Alapítvány (BMVA) mikrohitel konstrukcióját 0%-os kamattal igényelhetik a gazdasági élet helyi szereplői.

Az alapítvány konstrukciója eddig is elérhető volt a megyei vállalkozók számára – 4,9 %-os kamattal. Orosháza önkormányzata most úgy döntött, átvállalja a vállalkozók által fizetendő kamatot. – Minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely a helybeli fiatalokat és a vállalkozásokat segíti. A BMVA-val idén is megállapodást kötöttünk, hogy biztosítsuk az orosházi cégek számára a 100%-os kamattámogatást, mely segítségével kedvezőbb feltételeket teremtünk a vállalkozók számára – fogalmazott Bojtor István alpolgármester.

Az önkormányzat bízik abban, hogy minél több – orosházi székhellyel vagy telephellyel rendelkező – vállalkozás él a lehetőséggel és fejleszti vállalkozói tevékenységét. Ehhez a megfelelő beruházási igény mellett fedezettel is rendelkezni kell – előminősítésen dől el, hogy támogatható-e az adott vállalkozás, vagy sem.

– Támogatható projektek például egy ingatlan megvásárlása, saját vagy bérelt ingatlan felújítása, új és használt eszközök beszerzése – tudtuk meg Siófoki Attilától, a BMVA projektmenedzserétől. – Amennyiben megfelelőek a szakmai és pénzügyi paraméterek, hitelkérelmet kell benyújtani. Pozitív hitelbírálat esetén a pályázó vállalkozás beruházását akár 100 %-ban finanszírozzuk – részletezte a szakember.

Önkormányzati alap fedezi a kamatot – az alap kimerülése után újra 4,9 %-os kamattal érhető el a konstrukció.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.