- hirdetés -

Közeleg a nyár, a jó idő és ezzel együtt közeleg a sokak által szeretett és várt szabadtéri programok időszaka. Az Orosházi Nyár 2017 rendezvénysorozat keretében május 18-20-án Libamáj Fesztivál.

A rendezvény részleteit Fejes Róbertné, a területért felelős alpolgármester és Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője ismertett.

– A város és a város vezetése számára fontos a helyi turizmus fejlődése és természetesen Orosháza polgárai számára jó és színvonalas nyári programok nyújtása. Mindkét célt jól szolgálja az idei évre tervezett „Orosházi Nyár 2017” programsorozat és ennek első állomása, a Libamájfesztivál – kezdi Fejes Róbertné.

170406_libamaj_fesztival_plakat

A háromnapos fesztiválon sokfajta élménnyel gazdagodhatnak a kilátogatók. A hagyományos kirakodóvásár mellett a kulináris élvezeteket keresők és a kulturális programok kedvelői is megtalálhatják a számukra megfelelőt.
– A kulturális program összeállításánál és a gasztronómiai oldalnál is a sokszínűség volt a szervezőcsapat vezérlő elve. Az egészen hétköznapi étkektől kezdve az igazi különlegességekig minden megtalálható lesz a fesztivál három napja alatt. Hogy csak egyet említsek, a Kornélia gourmet sátorban minden nap mesterszakács készíti a kuriózumnak számító libamájas finomságokat – tájékoztat Lajti Tímea.

A kulturális programban is rendkívül színes a paletta, mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A Neoton Famíliától a Tankcsapdáig, Kis Grófótól a Bikiniig mindenféle irányzat helyet kap. Nem feledkeztek meg a szervezők természetesen a helyi művészeti együttesekről sem, így válogathat mindenki ízlése szerint.

– A belépőjegyek árát igyekeztünk a lehető legalacsonyabb szinten tartani, az orosháziaknak pedig külön kedvezményt nyújtunk. A fesztiválra háromnapos bérletet is lehet váltani, amely további kedvezményeket jelent. Örvendetes, hogy az orosházi, illetve a gyopárosfürdői szálláshelyek előjegyzései is lassan megtelnek, így remélhetjük, hogy szépszámú vidéki, külföldi látogatónk is lesz – teszi hozzá a fesztivál turizmusban betöltött szerepét is hangsúlyozva Fejes Róbertné alpolgármester.

Érdemes tehát figyelni a plakátokat, választani a programok sokaságából  és mindenképp érdemes lesz kilátogatni a Libamájfesztivál három napjára Gyopárosfürdőre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.