- hirdetés -

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelegve tartott ünnepi állománygyűlést a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 3-án a CsabaParkban. Az eseményen átadták Orosháza új, közel 140 millió forint értékű tűzoltóautóját. A katasztrófavédelem több munkatársát elismerésben részesítették, köztük orosháziakat is.

Az eseményt Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei igazgatója nyitotta meg ünnepi beszédével, melyben felelevenítette Flórián legendáját, és kihangsúlyozta, hogy szent alakja példaként szolgál a mai tűzoltóknak is, akiket munkájukba vetett hitük, önzetlen segíteni akarásuk hajt előre.
– Minden évben május 4-én ünnepeljük a tűzoltókat, így Békés megyében is azokat a kollégákat, akik a nap 24 órájában készen állnak az állampolgárok biztonsága érdekében – emelte ki a dandártábornok.

Dávid Zoltán átveszi az új tűzoltóautó kulcsát Tóth Tibortól (Fotó: Domján Róbert)
Dávid Zoltán átveszi az új tűzoltóautó kulcsát Tóth Tibortól (Fotó: Domján Róbert)

Szavai után rendszerbe állítottak egy magyar gyártású közel 140 millió forint értékű HEROS-RÁBA AQUADUX-X 4000 típusú tűzoltóautót, mely gépjárműfecskendő kulcsát a megyei igazgatótól Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere és Bohák János tűzoltó alezredes, az orosházi hivatásos tűzoltóparancsnokság parancsnoka vett át.

Az új jármű több mint 57.000 ember biztonságát szolgálja a jövőben Orosháza térségében – áll a Városháza szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.
– Mindenki nagyon várta az új tűzoltóautó érkezését, amely tovább növeli az orosháziak biztonságérzetét. A tűzoltóink is könnyebben, biztonságosabban tudnak dolgozni és sokkal gyorsabban, hatékonyabban tudják végrehajtani az esetleges beavatkozásokat – fogalmazott a polgármester.

Elismerések a kimagasló munkáért

Az átadó után hivatalosan bejelentették, hogy a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2017. május 1-jei hatállyal kinevezte Bajkán György tű. alezredest az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség állományába, kirendeltség-vezetői munkakörbe, Bohák János tűzoltó alezredest pedig, az Orosházi Hivatásos Tűzoltóparancsokság állományába, parancsnoki munkakörbe.

Végezetül Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és a Békés megyei polgármesterek és magánszemélyek közösen adtak át díjakat a tűzoltósági feladatok végrehajtásában kimagasló munkát végző személyeknek. A katasztrófavédelem több orosházi munkatársát is elismerésben részesítették:

A katasztrófavédelem több orosházi munkatársát is elismerésben részesítették: Nagy Zsolt tűzoltó törzszászlóst, Horváth-Kis József tűzoltó főtörzsőrmestert, Vokanics Gergely tűzoltó törzsőrmestert, Köteles Zsolt tűzoltó törzszászlóst, Győző-Molnár Árpád tűzoltó alezredest, valamit az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. képviselői elismerésben részesítették az orosházi hivatásos tűzoltó-parancsnokság teljes személyi állományát is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.