- hirdetés -

Új, laminált üveggyártó sorral bővül a Guardian Glass orosházi gyára. A cég vezetése az ilyen típusú üvegtermékek iránti keresletnövekedésre reagált a lépéssel, egyben az itteni tükörgyártás megszüntetése mellett döntött.

A laminált üvegekre az elmúlt években folyamatosan nőtt az igény az európai piacon, aminek több oka is van. Egyrészt számos országban ma már törvény írja elő a külső nyílászárók és a beltéri ajtók, ablakok esetén is a biztonsági üvegek használatát, amihez a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás.
– A második az, hogy az épületeket az emberek kereskedelmi vagy lakáscélú felhasználástól függetlenül szeretik nagyon nagy ablakokkal kapni, a több fény növeli a komfortérzetet. Ez is a ragasztott, laminált üveg felé tereli a piacot annak a nagyobb szilárdsága miatt – fogalmazott Finta Ferenc ügyvezető igazgató.

Mindemellett egyre többen költöznek városokba, így fontos szemponttá vált a zajcsökkentés, illetve a hangszigetelés az üvegek terén is, amire szintén hatékony megoldást kínál a ragasztott üveg.

Az új gyártósor várhatóan 2018. március 31-én indul el (Fotó: Rosta Tibor)
Az új gyártósor várhatóan 2018. március 31-én indul el (Fotó: Rosta Tibor)

Orosházán eddig is készültek bevonatos üvegek, a laminált üveggyártás elindítása pedig azt jelenti, hogy optimális termékskálát kínálhat a cég az ügyfeleknek. Ezen túl az új sor beindítása a 2016-ban megkezdett átalakítás soron következő lépése, amelynek során a vállalat átáll a hagyományos síküvegről a Guardian nagyobb fényáteresztő képességű, úgynevezett ExtraClear üvegének gyártására és megszünteti az orosházi tükörgyártást.

– Az új sor a tükörgyártó helyére épül fel, ott március 31-én fejeztük be a gyártást. A bontást még nem kezdtük meg, pillanatnyilag az energia leválasztáson dolgozunk, az új gyártósor beindítását 2018. március 31-ére tervezzük – tájékoztatott Finta Ferenc hozzátéve, hogy a munkatársak átképzése is eddig az időpontig történik meg a társgyárakban.

Az orosházi üzem igazgatója hangsúlyozta: a cégvezetés részéről elismerés a régiónak és a városnak, hogy éppen itt valósítja meg a beruházást. Kifejezi a Guardian orosházi üveggyártás iránti elkötelezettségét.

A Guardian Industriesről

A Guardian Industries szerteágazó termékskálával rendelkező, globális társaság. Leányvállalataival egyetemben 17 000 alkalmazottat foglalkoztat, és gyártólétesítményeket üzemeltet Észak-Amerikában, Európában, Dél-Amerikában, Afrikában, a Közép-Keleten és Ázsiában. A Guardian Glass nemzetközi téren vezető helyet foglal el a kereskedelmi és lakóépületekhez, belsőépítészeti alkalmazásokhoz, szállítási és műszaki üvegfelhasználáshoz gyártott síküveg, speciális üveg és feldolgozott üvegtermékek terén.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.