- hirdetés -

A Vadvirág Esély Klub fiataljainak fejlesztő foglalkoztatásra az önkormányzat több mint 10 millió forintot nyert.

Az Egységes Szociális Központ Vadvirág Esély Klubja 2008 óta 24 fiatal számára biztosított munka-rehabilitációt, melyet pályázatból valósított meg. Jogszabályi változások miatt április 1-jétől a szociális foglalkoztatást felváltotta a fejlesztő foglalkoztatás. A szociális foglalkoztatás korábban kettévált munka-rehabilitációra és fejlesztő-felkészítő foglalkoztatásra, az intézmény minden esetben munka-rehabilitáció keretében foglalkoztatta a fiatalokat.

Áprilistól viszont csak a fejlesztő foglalkoztatást preferálják, és már nemcsak fogyatékos személyeknek, hanem pszichiátriai, szenvedélybeteg, hajléktalan és idős személyek számára is lehetőséget nyújt. E feladatellátásra az önkormányzat pályázatot nyújtotta be, mely pozitív elbírálásban részesült, és több mint 10 millió forintot nyert.

Az Egységes Szociális Központ vezetőjétől, Bogárné Kiss Ildikótól megtudtuk, a munkakörök megmaradtak, csak kiegészült az irodai papíráru gyártásával, és a korábbi hatórás helyett négyórás fejlesztési jogviszonyban foglalkoztatják a fiatalokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.