- hirdetés -

Tankcsapda, Majka és Curtis, Irigy Hónaljmirigy, Hősök, Neoton Família – Néhány sztárfellépő az idei Orosházi Nyárról. Minden korosztályra gondolva, sokrétű programmal készülnek a szervezők, a részleteket sajtótájékoztatón ismertették csütörtök délelőtt.

Az orosházi önkormányzat a turizmusban és rendezvényszervezésben érdekelt szervezetekkel karöltve útjára indítja az Orosházi Nyár 2017 programsorozatot, bízva abban, felkeltik az orosháziak, a környező településeken élők és az ide látogató turisták érdeklődését – hangzott el az április 6-i, Alföld Gyöngye Hotelbe szervezett sajtótájékoztatón, ahol a májustól augusztus végéig tartó időszak legfőbb programjait ismertették.
– Rendezvényeinknél törekedtünk arra, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének és korosztályának megfelelő programot – emelte ki Lajti Tímea, a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Tankcsapda, Ganxsta Zolee és egyéb finomságok

Májusban indul a szabadtéri nagyrendezvények sora, a belvárosi Rendhagyó Anyák Napját követi a gyopárosi Libamájfesztivál, középpontban a gasztronómiával.

– A régió kiemelt májusi programján elérhető áron libamájkülönlegességekkel találkozhatnak az Alföld Gyöngye Hotel parkjában. Kézművesek utcája, bortér várja az ide látogatókat, az estéket pedig élő koncertekkel zárjuk – ismertette Kiss László rendezvényszervező.

A kedvezőtlen időjárásra felkészülve 2000 m2-es nagysátorban kap helyet a program, melyen fellép többek közt Deák Bill Gyula, a Neoton Família sztárjai, a Hősök, Ganxsta Zolee és a Kartel, a Tankcsapda, Kis Grófo és a Bikini.

A májusi városi gyereknapot – ugyancsak a belvárosban – júniusban és júliusban főtéri ingyenes koncertek követik (június 24. Tóth Gabi, július 7. Budapest Bár sztárfellépőkkel). Folytatódik a térség legnagyobb kézműves vására, az Oros-Kosár, újdonságként kötetlen hangulatú Árpád-kerti piknikre is várják az érdeklődőket.

Arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének és korosztályának megfelelő programot (Fotó: Rajki Judit)
Arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének és korosztályának megfelelő programot (Fotó: Rajki Judit)

A július legfőbb programja a 21-22-i VI. Sör-Virsli Fesztivál, mely a fürdő területe mellett ingyenesen látogatható majd napközbeni programelemekkel és koncertekkel (pl. Mystery Gang, Hooligans, Supernem, Majka és Curtis). A tavaly, civil szervezetek ötlete alapján indult Don Quijote-napot folytatják augusztusban, míg a Szent István napi ünnepkör programjainak helyszínei a Főtér és Gyopárosfürdő. Augusztus 19-én az Everdance táncszínház lesz a vendég, 20-án fellép többek közt a Magna Cum Laude, az Irigy Hónaljmirigy, kézműves vásárt is terveznek, és a látványos tűzijáték sem marad el.

A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy a Libamájfesztivál időpontjához igazodva menetrendszerűen elindul a DOTTO kisvonat, megnyitja kapuit a kalandpark, május végén pedig a parkfürdő is kinyit. Június 17. és augusztus 31. között animátorprogramok várják a fürdőzőket Gyopároson.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.