NAV: már 13 ezren kérték adóbevallási tervezetük elküldését Békés megyében

Az eddigi adatok alapján Békés megyében csaknem 13 ezren kérték, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) küldje meg adóbevallási tervezetüket. A postázást még bő egy hétig lehet kérni sms-ben, a NAV honlapján vagy telefonon.

A NAV ebben az évben először – a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatszolgáltatás alapján – mindenkinek elkészíti az adóbevallási tervezetét. Ha a magánszemély ezt megismeri, választhat: vagy rászán öt percet, és személyesen nyit ügyfélkaput, ebben az esetben interneten megtekintheti a bevallását, vagy ha ragaszkodik a papírhoz, kérheti az adóhivataltól a postázást. Az adóhivatal által készített tervezet postázása sms-ben, a NAV honlapján, írásban vagy az ügyfélszolgálatokon még bő egy hétig kérhető.

A mintegy 13 ezer eddig beérkezett kérelem csaknem fele sms-ben érkezett a hivatalhoz. Népszerű még a papíron beadott kérelem is, amelyből eddig 3400 érkezett. Azoknak, akiknek van ügyfélkapujuk, a NAV kérelmük ellenére sem postázza a bevallást, hiszen ők a lehető legegyszerűbb módon, online – akár okostelefonon is – egyetlen kattintással elérik tervezetüket. Erről azonnal értesíti ügyfeleit a hivatal, sms esetén pár órán belül válaszüzenetet küld.

Lényeges, hogy mindenki nézze meg a tervezetet ügyfélkapun vagy a postán kapott formában, esetleg az ügyfélszolgálaton, mert az állampolgárok felelőssége, hogy jövedelmükről precíz bevallás készüljön, abból ne hiányozzék semmi. Azokról a jövedelmekről ugyanis, amelyekről nem érkezett adat év közben a NAV-hoz, az adózóknak maguknak kell számot adni, ezért van lehetőség a bevallási tervezet kiegészítésére.

Mivel a törvény által meghatározott határnap munkaszüneti napra, március 15-ére esik, ezért még egy napot nyernek az adózók, vagyis március 16-án is elküldhetik például az sms-t a NAV-hoz.Az OrosCafé további használatához el kell fogadnod a cookie-k használatát. További információ

Amennyiben a beállítás változtatása nélkül böngészel tovább az oldalunkon, vagy az "Elfogadás" gombra kattintasz, azzal elfogadot a cookie-k használatát.

Bezárás