- hirdetés -

A mögöttünk hagyott rendkívül hideg tél kedvezett a kátyúk kialakulásának. Ideiglenes javítást eddig is végeztek, a végleges helyreállítást a jó idő beköszöntével tudják megkezdeni.

A tavalyi évhez viszonyítva, idén dupla mennyiségű kátyú keletkezett a városüzemeltetés által kezelt belterületi útszakaszokon – tájékoztatott Benkő Ferenc, az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója. Hozzátette, a kátyús utak felmérése megtörtént, a végleges helyreállítást a jó idő beköszöntével, a békéscsabai aszfaltkeverő üzem beindulása után, „melegaszfalt” bedolgozásával lehet elvégezni.

A hideg tél kedvezett a kátyúk kialakulásának (Fotó: Rajki Judit)
A hideg tél kedvezett a kátyúk kialakulásának (Fotó: Rajki Judit)

– Ebben az évben február 15-ével bezárólag 226 darab kátyút foltoztunk be a városban még a „hidegaszfaltos”, zsákos technológiával. Jelenleg március 31-éig van érvényes közszolgáltatási szerződésünk az önkormányzattal, melyben a városban található aszfaltburkolatok javítására, kátyúzására 3 tonna hidegaszfalt van előirányozva 453 ezer forint erejéig. Áprilistól kötjük az év végéig szóló közszolgáltatási szerződést, amiben további forrásokat biztosít az önkormányzat az utak karbantartására – emelte ki Benkő Ferenc.

A burkolathibák száma jelentősen megnőtt az országos közúthálózaton, így Békés megyében is. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint télen is folyamatosan végeznek ideiglenes javítási munkákat a közutakon elsősorban hidegaszfalt felhasználásával. A Magyar Közút orosházi mérnökségének kezelésébe tartozó úthálózat hossza 387,31 km, és tavaly novemberétől 141,84 tonna kátyúzó anyagot használtak fel. Az idei évre a burkolathibák helyreállítására az orosházi mérnökség területén 1470 tonna mennyiségű aszfaltanyag áll rendelkezésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.