- hirdetés -

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége – egyebek mellett ezért állítják bíróság elé az orosházi asszonyt Gyulán. Az ötgyermekes anyát azzal vádolják, hogy azért ütött ki tűz a gyerekek szobájában és okozta hét hónapos kisbabája halálát, mert egyedül hagyta a gyerekeket. A törvényszék csütörtökön kezdi tárgyalni első fokon az ügyet.

Az orosházi piachoz közeli egyik bérlakásban történt a tragikus eset 2015 novemberében. A kisfiún már a helyszínen életmentő beavatkozásokat kellett elvégezni, majd mentőhelikopterrel vitték Budapestre. Néhány órával később a pici meghalt.

Most bíróság előtt kell felelnie az anyának a történekért – írta a 24.hu. A vádiratban az áll, hogy az asszony élettársával közösen nevelte a gyerekeket Orosházán. A picik szobájában hősugárzóval fűtöttek, ezzel a nagyobb gyerekek rendszeresen játszottak, éghető anyagokat, tárgyakat tettek a nyílásaiba. Ez történt 2015. november 11-én is, miután a nő kiment a helyiségből. Tűz ütött ki, és a lángok átterjedtek a hét hónapos csecsemő kiságyára és a ruhájára is.

Az ügyészség szerint a vádlott napi rendszerességgel hagyta a lakásukba bezárva –10-15 percre felügyelet nélkül a kiskorú gyermekeit. Emiatt a védőnő jelzése alapján a gyermekjóléti központ munkatársai is felkeresték már. Ennek ellenére a vádlott továbbra is rendszeresen hagyta otthon a gyermekeket egyedül, és a biztonságos otthoni környezetet sem biztosította részükre – olvasható a vádiratban.

A tűzben megsérült az egyik nagyobb gyermek is, de nem súlyosan. Az ügyészség szerint az asszony a másik három gyermek testi épségét is veszélyeztette.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.