- hirdetés -

Lopás ügyében nyomoz az Orosházi Rendőrkapitányság és keresik azt a férfit, aki elvitte egy idős nő 200 ezer forintját. Az eset február 14-én történt Rákóczitelepen.

Az idős hölgy kolbászt árult otthonában, ezért csengetett be hozzá az elkövető. A férfi nagy címlettel fizetett, hogy az idős nő vissza tudjon adni, át kellett mennie lakásának másik helyiségébe. Miután visszament, a férfi egy darab drótot kért tőle, hogy megjavíthassa az autóját. Majd elment, ezután a nő észrevette, hogy hiányzik a megtakarított 200 ezer forintja.

Az ismeretlen férfi, aki meglopta a nőt, egy másik házba is becsengetett, de oda nem engedték be. Az Orosházi Rendőrkapitányság lopás miatt nyomozást rendelt el és keresik a férfit, aki elvitte az idős nő megtakarított pénzét – tájékoztatta az OrosCafét Vargáné Szombati Andrea megyei sajtószóvivő.

A történtek kapcsán a rendőrség ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy senki ne engedjen be ismeretleneket lakásába, házába. Az idősek és az egyedül élők legyenek különösen elővigyázatosak. A rossz szándékkal házalók, vásárlás ürügyén becsengetők hamar a bizalmukba férkőznek, és könnyedén elterelik a figyelmüket. Amíg pénzt váltatnak fel velük, vagy valamit kérnek tőlük, kifigyelik, hol van a félretett pénzük és percek alatt elviszik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.