- hirdetés -

A Rákóczi Vasas labdarúgó csapata a 4. helyen áll a megyei I. o. bajnokságban. A telepiek a kondorosi teremtornával hangolódtak rá a kemény fizikai munkára. Néhány napja szabadtéri edzéseken folyik az erőgyűjtés.  Csizmadia Imre sportköri elnökkel és Polyák László edzővel a pálya szélén latolgattuk az esélyeket.

A gyopárosi műfüvön, esti világítás mellett végezték a gyakorlatokat a Rákóczi Vasas labdarúgói. Polyák mester hangos instrukciói sűrűn zavarták meg a téli csendet. Közben az égiek is úgy akarták, hogy a fiúk nehezített körülmények között róják a köröket, beállt a hóesés.

A pálya szélén álló Csizmadia Imre elnök magasra tette a mércét.
– Úgy gondolom, hogy a jelenlegi negyedik helyünk nem a realitást tükrözi, ennél jobbak vagyunk. Az ősszel  elcsúsztunk egy-két banánhéjon. A jelenleg is tartó téli átigazolás számunkra annyit jelent, hogy együtt maradt a keret. Új játékosok megszerzése meghaladja anyagi lehetőségeinket, hiszen mi amatőr csapat vagyunk – fejtette ki álláspontját az elnök.

Kedd esti, szabadtéri edzések, hóesésben (Fotó: Rajki Judit)
Kedd esti, szabadtéri edzések, hóesésben (Fotó: Rajki Judit)

Arra a kérdésre, hogy a Rákóczi kacérkodik-e a magasabb osztályba lépés lehetőségével, Csizmadia Imre elmondta, ez a gondolat már az előző szezon óta foglalkoztatja a szakvezetést és a játékosokat, de ehhez mindenképpen jóval erősebb anyagi háttér szükséges.

Közben megérkezik Polyák László edző, előtte kiadva a parancsot, kétkapus iramjáték következik.

Elérhető a dobogó

– Február első hetében kezdtük a szabadtéri edzéseket heti három alkalommal. Február 5-én lejátszottuk első felkészülési mérkőzésünket, ahol 8–0-ra vertük a csorvásiakat. Február 11-én 15 órakor a Makót fogadjuk a műfüvön. A következő hetekben emeljük az edzésszámot, amelyben konditermi edzések és hétvégi edzőmérkőzések is szerepelnek. Öt hétig ebben a ritmusban dolgozunk, a hatodik héten már kupameccset játszunk, ezután jöhet a bajnoki – vázolta fel a következő hetek programját a tréner.

Polyák László  szeretné, hogy az OMTK-ULE  ifjúsági korú játékosa, Dudás Patrik kettős igazolással tavasszal a Rákóczit erősítené.
– Amennyiben játékosainkat tavasszal elkerülik a sérülések és házi gólkirályunk, Tasi Róbert felépül sérüléséből, akkor felérhetünk a dobogóra – nyilatkozta bizakodva a mester.

További hír a csapat háza tájáról, hogy a jövőben Polyák László vezetőedző munkáját a gárda egykori játékosa, Dávid Zsolt segíti.

A pályán közben véget ért az edzés, a fiúk csurom vizesen az öltöző felé vették az irányt. A hangos vezényszavakat az erőteljes havazás váltotta a februári éjszakában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.