- hirdetés -

Lejátszotta első előkészületi mérkőzését február 4-én a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata. A telepiek a Csorvást fogadták, a vendégek 60 percig voltak egyenlő partnerek.

Az OMTK-ULE műfüvén lejátszott mérkőzésen Tasi sérülés, Albert L., Sajti B. Gulyás R. egyéb elfoglaltság miatt nem léphetett pályára. A vendégek egy órányi játék után „elkészültek”erejükkel, innentől csak a gólarány volt kérdés.

Rákóczi Vasas SE – Csorvási SK 8–0 (2–0)

Gyopáros,műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Polyák L.

Rákóczi: Tóth K. – Szabó N., Németh, Ludányi, Kiss Z. – Vili M., Nyéki, Bozsóki, Márki – Mazán, Simon R. Játszott még: Vígh, Szabó Á., Dudás. Edző: Polyák László.

A mérkőzés első részében küzdelmes mezőnyjáték alakult ki, ekkor még a hazai helyzetek kimaradtak. A 23. percben Bozsóki fejelt kapufát, a 24. percben Mazán lövését a gólvonalról mentették a védők. A 28. percben megszerezte a vezetést a Rákóczi. Nyéki mélységi indítását Mazán gurította a hálóba, 1-0. A 33. percben Bozsóki labdáját Simon R. rúgta a hosszú sarokba, 2-0. A 38. percben Nyéki, a 40. percben Márki lőtte ismét kapufára a labdát.

Polyák László félidei utasításai meghozták a gólokat a folytatásban (Fotó: Betkó Tamás)
Polyák László félidei utasításai meghozták a gólokat a folytatásban (Fotó: Betkó Tamás)

A második játékrészben elfáradt és szétesett a vendégek játéka. A 62. percben a csereként beállt fiatal Dudás első labdaérintéséből lőtt 15 méterről  gólt a kapu jobb oldalába, 3-0. A 73. percben Mazán volt eredményes, 4-0, a 80. percben Németh G. cselezte magát tisztára és szerzett újabb gólt, 5-0. A 82. percben Nyéki kötött csomót a teljes csorvási védelem lábára, majd gurított 10 méterről a kapuba, 6-0. Egy perc múlva Nyéki ezúttal a kapus felett emelt a hálóba, 7-0. Az utolsó percben Simon gólja zárta le a mérkőzést, 8-0.

Polyák László: – Mindig fontosak az edzőmeccsek, különösen most, amikor létszámban hiányosak vagyunk. Minden játékos megkapta a napi terhelést, emellett vezettünk néhány tetszetős  akciót szép gólokkal befejezve.

A Rákóczi Vasas következő felkészülési mérkőzése február 11-én, szombaton 15 órakor a gyopárosi műfüvön lesz. Az ellenfél a Makó FC csapata.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.