- hirdetés -

Évente átlagosan húszezer belépőt ajánl fel az orosházi Városüzemeltetési Zrt. a Magyar Vöröskereszt javára. Ezzel elismerve a véradók segítséget, amelyet beteg embertársaikért tesznek.

Az Orosházi Szolgáltató és Városüzemeltetési Zrt. 2012 óta támogatója a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének. Eddigi ötéves együttműködésük alatt 43 700 darab Gyopárosfürdőre szóló tiszteletjegyet ajánlott fel a Városüzem a véradók számára, ezzel is elismerve segítő szándékukat.
– Ebből mi is profitálhatunk, hiszen a megye számos településéről érkeznek a véradók családjukkal közösen, akik tovább viszik Gyopárosfürdő jó hírét – fogalmazott Benkő Ferenc a Városüzemeltetési Zrt. vezérigazgatója.

Tóth Zoltánné veszi át a tiszteletjegyeket Benkő Ferenctől (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Tóth Zoltánné veszi át a tiszteletjegyeket Benkő Ferenctől (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A február 2-ai sajtótájékoztatón Tóth Zoltánné, a Békés megyei Vöröskereszt igazgatója átvette az idei év első 1200 darab belépőjegyét. Az igazgató úgy véli, elsősorban nem ezért nyújtanak segítő kezet a véradók, ennek ellenére rengeteget számít és plusz motivációt ad.
– Elsősorban természetesen a vért adóké a főszerep, de így is lehet segíteni, ahogy azt évek óta a Városüzemeltetési Zrt. teszi. Hálásak vagyunk ezért, hiszen a véradók számára fontos a regeneráció, ami a fürdőben így biztosított – mondta Tóth Zoltánné.

Megyénkben is sokan adnak vért

A Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezete évek óta magas számra tervezi a véradásait, több mint húszezer főt vállalnak évente. Ezt eddig Tóth Zoltánné elmondása szerint mindig sikerült is teljesíteni.
– Az elmúlt esztendőben a megyében 21 256 fő jelent meg véradáson, ebből 3256 fő az orosházi kistérségben. Elöregedő megye vagyunk, de rengeteg segítőkész fiatal él itt, akik pótolni tudják a kieső korosztályt. Reméljük a továbbiakban is tudjuk ezt tartani – mondta az igazgató.

Véradókra mindig szükség van. Orosházán az alábbi időpontokban várják a donorokat a véradó állomáson 8 órától délig: február 7-e, február 16-a, február 21-e. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.