- hirdetés -

November 21-én a Koch Industries bejelentette, hogy megvásárolja a Guardian Industries üveggyártó céget. Azt a céget, amiben már 2012 óta befektető volt (akkor 44,5 százalékban). A Koch Industries honlapján 2017. február elsején megjelent egy ezt a folyamatot lezáró közlemény.
– A Guardian (a Guardian Orosháza Kft. októberben ünnepelte 25 éves fennállását) cég szaktudása, szakértelme és a Koch cég birtokában lévő képesség és infrastruktúra óriási lehetőséget biztosít mindannyiunknak arra, hogy még nagyobb értéket biztosítsunk a vásárlóinknak és azoknak a közösségeknek, ahol cégeink működnek. A Koch Industriesnek az a filozófiája, hogy olyan cégekbe fektessen be, ahol ebből mindkét félnek, valamint a vásárlóknak is előnye származik – mondta Charles Koch, a Koch Industries elnöke és vezérigazgatója. – A mi képességeink segíteni fogják a Guardiant abban, hogy jobban tudjanak vevőik szolgálatára lenni, míg az ő ipar-specifikus szaktudásuk és tapasztalatuk támogatni fogja a Koch Industries működését – idézi a cég közleményét a beol.

Így a Guardiannal együtt a Koch cég jelenleg több mint 120 ezer embert foglalkoztat szerte a világon, amiből több mint 70 ezret az Egyesült Államokban. A Guardiannak közel 150 helyszínen mintegy 25 országban van érdekeltsége Az ügylet üzleti részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A Koch Industries az Amerikai Egyesült Államok egyik legnagyobb magánvállalata, mintegy 100 milliárd dolláros éves bevétellel, a Forbes adatai szerint. Nagyon különböző profilú cégei vannak: vegyipar, bioüzemanyagok, erdészeti termékek, növényvédőszerek, környezetszennyezés elkerülését, javítását szolgáló termékek, elektronika, információs rendszerek, ásványai anyagok, energia, üveg. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.