- hirdetés -

A péntek délelőtti ónos eső miatt Dávid Zoltán polgármester arra kéri a városlakókat, valamennyiünk biztonsága érdekében csak akkor induljon útnak, ha feltétlenül szükséges, vonatkozik ez autósokra, kerékpárosokra és gyalogosokra egyaránt.

A lefagyott csapadék problémát okoz az utakon és járdákon. Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. gépei időben megkezdték az síkosságmentesítést. A polgármester kérte a rendőrkapitányt a főtér csúszós szakaszainak lezárására, az Egységes Szociális Központ szakemberei is felhívták a szociális otthon lakóinak figyelmét arra, hogy tartózkodjanak az intézmények épületein belül, a jelenleg tapasztalható időjárási és közlekedési körülmények miatt – tudatta sajtóközleményében az önkormányzat.

ggg
A városüzemeltetés gépei és munkatársai időben megkezdték a síkosságmentesítést (Fotó: Domján Róbert)

A meteorológusok előrejelzései szerint egész nap folytatódik a csapadékos idő, ezért fokozott figyelemmel közlekedjen mindenki.

Koccanásos baleset

A katasztrófavédelem ügyeletesétől megtudtuk, péntek 11 óráig az orosházi tűzoltóknak még szerencsére nem kellett helyszínre vonulniuk, a megyét tekintve összesen eddig 4 riasztás érkezett, két tűzesetnél és két műszaki mentésnél kellett intézkedniük.

Két ütközés egy időben - így indult a péntek reggel (Fotó: Domján Róbert)
Két ütközés egy időben – így indult a péntek reggel (Fotó: Domján Róbert)

Az orosházi rendőröket egy balesethez hívták eddig. A reggeli órákban, a polgármesteri hivatal és a főtér közötti útszakaszon történt koccanásos baleset, valójában két ütközés történt egy időben. Először két autó koccant össze, majd néhány perccel később egy kisteherautó is beléjük ment. A baleset pontos körülményeit az Orosházi Rendőrkapitányság vizsgálja – tudtuk meg a megyei sajtószóvivőtől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.