- hirdetés -

A kislány és anyukája jól vannak, csütörtökön haza is mehettek. Az orosházi szülészeti osztályon alternatív szülőszoba kialakítását tervezik.

Január 2-án hajnali 2 óra 55 perckor érkezett Pap Sára Odett 3550 grammal, 51 centivel. Az Orosházi Kórházban ő az első baba 2017-ben. Édesanyjától, Szabó Nórától a kórházban tett látogatásunk során megtudtuk, nagyon várták érkezését.

– Január elsejére voltam kiírva, 2-án hajnalban érkezett a kislányom, nagyon gyorsan. Harmadik gyermek a nagyszénási családunkban, nővére és bátyja várják haza, csütörtökön mehetünk is – mondta el az OrosCafénak január 5-én délelőtt az édesanya.

A kislány és édesanyja már otthon vannak (Fotó: Rosta Tibor)
A kislány és édesanyja már otthon vannak (Fotó: Rosta Tibor)

Azt már dr. Svarsnig Lajostól, a szülészeti osztály vezető főorvosától tudjuk meg, idén bíznak az emelkedő születésszámban.
– Ha visszatekintünk, a 2016-os év az elmúlt esztendőkhöz hasonlóan alakult: 500 körüli az évenkénti születésszám osztályunkon. Reméljük, hogy a jövőben – a kormány népjóléti intézkedései hatására is – ez emelkedik majd – mondja a főorvos.

Megtudtuk, az osztályon komoly tervek vannak 2017 első negyedében.
– Célunk, hogy egy alternatív szülőszobát, illetve vajúdót alakítsunk ki, sarokkáddal, bordásfallal, televízióval, zenehallgatási lehetőséggel, ülőgarnitúrával. Olyan eszközökkel, melyek segítségével otthonos környezetben tudnak vajúdni az anyukák, természetesen hozzátartozókkal együtt – tette hozzá dr. Svarsnig Lajos.

Január 5-e reggelig négy édesanya adott életet gyermekének az Orosházi Kórházban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.