- hirdetés -

Megnyerte az országos elődöntőt, így megszerezte a döntőbe jutás jogát a hatodik korcsoportos kézilabda diákolimpián a Táncsics Mihály Gimnázium lány csapata.

A gimnázium kézilabdás lányai novemberben játszottak megyei elődöntőt Szeghalmon, majd az akadályokat sikeresen véve egy héttel később a békéscsabai megyei döntő első helyét is bezsebelték.

December 16-án hazai terepen léphettek pályára az országos döntőbe jutásért, ahol az első mérkőzésen a szegedi Gábor Dénes Szakgimnáziumot 30-21, majd a döntő mérkőzésen a nyíregyházi Kölcsey Ferenc Gimnáziumot 30-14 arányban sikerült legyőzniük. Ezzel veretlenül vívták ki az országos döntőbeli részvételt. A végső győzelemért hét vetélytársukkal február 3-5. között lépnek pályára Nyíregyházán.

Az orosháziak közül öten utolsó évüket töltik a gimiben, így a szalagavatójuk ideje alatt képviselik majd iskolájukat – nyilatkozta Marton Richárd, a csapat edzője, aki azt is elmondta, még nem tudja, kik lesznek az ellenfelek, de szeretnének minél jobban szerepelni.

Az iskola vezetése ezúton mond köszönetet az egyesületek edzőinek munkájukért.

161228_tancsics_lany_kezilabda_csapat

A csapat tagjai:

Barta-Vámos Zsófia, Bene Viktória, Csomor Bianka, Hanák Adél, Kovalcsik Anett, Mackaski Aleksandra, Markos Mercédesz, Mike Cintia, Nagy Renáta, Balogh Vanessza, Révész Boglárka, Szécsényi Réka, Takács Klaudia, Tömösközi Panna, Zvolenszky Nóra. Edző-testnevelő: Marton Richárd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.