- hirdetés -

Idén több száz millióért érkeztek új gépek, jövőre pedig beindítanák az önálló egynapos sebészeti osztályt is. Ez is elhangzott az Orosházi Kórház összdolgozói értekezletén. Az évértékelés mellett elismeréseket is átadtak a 25, 30 és 40 éve ott dolgozóknak.

Főorvosok, nővérek és a kórház technikai dolgozói is jelen voltak december 16-án a hagyományos összdolgozói értekezleten, amin részt vett Dr. Németh László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (AEEK) főigazgatója és Dávid Zoltán polgármester is.

A városvezető köszöntőjében kiemelte, a kórházi dolgozók elkötelezetten, kitartóan, hivatástudattal munkálkodnak a helyi egészségügy területén.
– Sosem volt egyszerű működtetni az egészségügyet, sem pedig dolgozni benne. Nem is vállalkozik rá akárki, csakis a legkiválóbbak, Önök. Az egészségügyet az önök elhivatottsága működteti, a szakmai tisztesség tartja egyben a rendszert, amelynek minden évben új és új nehézségekkel kell szembenéznie, olykor még rossz hírét is keltik. Biztos vagyok abban, hogy sok küzdelmes percet, órát élnek át munkahelyükön a mindennapok során. De kitartottak, kitartanak most is, olykor bizony erőn felül teljesítve, mindig a betegek javát szem előtt tartva – fogalmazott.

dr. Seres Zsuzsanna 30 éve dolgozik a kórházban - őt is köszöntötték (Fotó: Domján Róbert)
dr. Seres Zsuzsanna 30 éve dolgozik a kórházban – őt is köszöntötték (Fotó: Domján Róbert)

Ezt követően Németh László az AEEK elnöke lépett a pulpitushoz, aki hangsúlyozta, igyekszik minden kórházba eljutni, és napi kapcsolatot tart fent a kórház vezetőivel.
– Ez kell is ahhoz, hogy pontosan tudjam, mi zajlik a kórházakban. Véleményem szerint a magyar egészségügy sokkal jobb helyzetben van, mint amilyen képet festenek róla, nemzetközi mércével mérve is megállja a helyét az orvosi és szakdolgozói teljesítmény alapján. Nyilván, itt is vannak bőven még feladatok, ilyen az épületek helyzete, az ellátás minőségének javítása – fogalmazott. Kiemelte, az Orosházi Kórháznak is megvan a maga helye. – Nem kell leépíteni, vagy visszafejleszteni, hanem meg kell találni a helyét a rendszerben. Legyen ez egynapos sebészet, ambuláns ellátás vagy speciális ellátási fajtákra szakosodás – emelte ki Németh László.

Az Orosházi Kórház főigazgatója, dr. Duray Gergő beszédében mozgalmasnak nevezte a 2016-os évet. Kiemelte, az egyik legfontosabb országos eredmény a bértárgyalások sikere volt, melynek során szeptember 1-től a szakorvosok, a szakgyógyszerészek és a szakdolgozók is béremelést kaptak. Fontos gazdasági eseménynek tekintette az év végi adósságkonszolidációt is, ami az Orosházi Kórházat is segítette.
A Központi Technológiai Tömböt immár teljesen belaktuk, a laboratórium és a röntgen után az új helyen elindult a központi műtőblokk és a központi sterilizáló is. A közel két milliárd forint pályázati forrásból megvalósult beruházás során részben megújult az orvosi gép és műszer eszközpark is, számos műszerrel gyarapodott a kórházunk.  Ennek jótékony hatását pedig a kórházi személyzet mellett a betegek is megérzik, hiszen minőségi változás történt a diagnosztikai és terápiás ellátások során – hangsúlyozta Duray.

Elhangzott, hogy a külső telephelyekről már beköltözött a főépületbe a neuorológia, a mozgásszervi rehabilitációs osztály és a védőnői szolgálat, és már készítik elő a helyet a Táncsics utcai gyermekorvosi rendelőknek is. Ezen változások után már csak a Gyopárosi Gyógyászati Központ maradt meg külső telephelyként. Elindult a non-invazív és az invazív mátrix működése, megvalósult az anaeszteziológia és az intenzív terápia területén a kétsoros ügyeleti ellátás, valamint beindulhatott a dialíziskezelés. Emellett mintegy 200 millió forint értékű digitális röntgenberendezéseket kapott a kórház.

Duray kiemelte, a márciusi bombariadóban a rendkívüli helyzetet is példaértékűen kezelték a dolgozók és az elhárításban közreműködő szakemberek. Megemlítette, több kollégája kapott rangos országos szakmai elismerést, és a város is kitüntette a kiváló dolgozókat. Hozzátette, minden területen folyamatosak a szakmai továbbképzések, a céljuk továbbra is az, hogy az orvosok és szakdolgozók a legfrissebb tudás birtokában legyenek.

– A napokban ismét új egységgel gyarapodott kórházunk: december 1-től megkaptuk az engedélyt a 13 ágyas nappali kórház elindítására a 4. emelet keleti szárnyon a mozgásszervi rehabilitációs osztály részlegeként. Terveink között szerepel a 4. emelet déli szárnyon az önálló egynapos sebészeti osztály beindítása, ahol a rövid ellátási idejű betegeket tudnánk gyógyítani korszerű körülmények között.  Több pályázaton is dolgozunk, amellyel a kórház működését gazdaságosabbá, költséghatékonyabbá tudjuk tenni.

dr. Mlinarics József leköszönő orvosigazgatót is köszöntötték (Fotó: Domján Róbert)
dr. Mlinarics József (b2) leköszönő orvosigazgatót is köszöntötték (Fotó: Domján Róbert)

Fontos változás lesz januártól, hogy dr. Mlinarics József orvosigazgató több évtizedes munka után visszavonul, és már csak a terhesgondozóban dolgozik majd. Az újévtől dr. Rácz Oszkár főorvos lesz az új orvosigazgató.

A Németh Lászlóval és Duray Gergővel készített hosszabb interjúnkat hamarosan olvashatják az OrosCafén.

A beszédeket követően köszöntötték a 25, 30 és 40 éve közalkalmazottként dolgozó, jubileumukat ünneplő  munkatársakat.

25 éves jubileum

Szabóné Fruzsa Erika
Farkas László
Dr. Molnár István
Istvánné Kiss Andrea
Héjja Klára
Mokcsayné Kovács Anikó
Kunstár Tünde
Kádár Szilvia
Tóth János
Dr. Kis Sándor
Dr. Tóth Abonyi János
Dr. Muhi Zsuzsanna
Ódri Ilona
Dr. Ódri István
Boldizsár Krisztina
Kardosné Huszár Ildikó
Fábri Nóra

30 éves jubileum

Zsilák Edina
Szekeres Andrea
Babcsánné Mihálka Mária
Szigetiné Pusztai Mariann
Dr. Seres Zsuzsanna
Molnár Ferencné
Váginé Zalán Edina
Mórocz Attiláné
Szabó Zoltánné
Varga Csilla
Szijjártó Mihályné
Dr. Sebők Edit
Greksza Lászlóné
Berczely Jánosné

40 éves jubileum

Kocsisné Farkas Erzsébet
Németh László
Csmela Sándor
Angyal Lászlóné
Hanóné Lévai Mária

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.