- hirdetés -

A nyáron alakult OMTK-ULE 1913 felnőtt labdarúgó csapata tíz győzelemmel és egy vereséggel az első helyen fejezte be az őszi szezont a megyei   III.o. bajnokságban. Gyimesi András edző értékelte a csapat teljesítményét.

A nyáron sok egyeztetés után döntött úgy az OMTK Utánpótlás Labdarúgó Egyesület vezetése, hogy elindítja csapatát a megyei bajnokság legalsóbb osztályában.
– Elsődleges célunk egy jó közösség kialakítása volt, ami példát és célt mutathat a gyermeklabdarúgóink számára. Az ifjúsági korból kiöregedő játékosaink számára is játéklehetőséget szerettünk volna biztosítani felnőtt szinten is.

És, hogy mi valósult meg a tervekből?

– A csapat bebizonyította, hogy nagyon jó kohéziót alkot, remekül ötvöződik az idősebb és fiatal játékosok aránya. Ennek eredményeképpen az ősz folyamán csupán egyszer „betlizett” a gárda. Több mérkőzésen bizonyították a fiúk, hogy helyén a szívük és több mérkőzésen vesztett helyzetből fordították meg az állást – emelte ki Gyimesi András.

160706_omtk_ule_labdarugas

Az edző hozzátette, a legtöbb meccset a közönséget kiszolgálva gólra törő játékkal nyerték.
– Célkitűzésünk természetesen a minél jobb szereplés, mindig a következő mérkőzésre koncentrálva.

Az első helyről várjuk a tavaszi folytatást, ami nem téveszt meg bennünket, látjuk a hibákat, amin változtatni kell a jövőben. A fiatalok beépítését tovább kell folytatnunk. Nem szeretnék kiemelni senkit, ez az eredmény a csapat sikere volt – hangsúlyozta.

A megyei III. osztály színvonalát értékelve elmondta: a bajnokságban szerinte két kiemelkedő csapat van, Nagyszénás és az OMTK-ULE. Őket követi négy-öt csapat, akik képesek meglepetést okozni.
– Voltak színvonalas mérkőzések és természetesen gyengébb meccsek is, de azért ne felejtsük el, hogy ez egy amatőr bajnokság, munka mellett jönnek a játékosok, sok egyéb gonddal a hátuk mögött, és bizony ezek befolyásolják adott mérkőzés színvonalát.

Most pihenő következik

A csapat december 12-ig edzett, a fiúk ezután január közepéig megérdemelt pihenőjüket töltik. A felkészülés várhatóan január közepén kezdődik, addig téli tornákon szerepelnek a játékosok.
– Az ULE Sportcentrumában  kitűnőek a  feltételek és ha az időjárás  is kedvező lesz, sikeres lehet a felkészülés. Az edzőmérkőzéseket egy nagypályás torna lebonyolításával szeretnénk megoldani, hiszen remek műfüves pálya áll a rendelkezésünkre – részletezte az előttük álló hetek programját Gyimesi András kiegészítve azzal, hogy bár a gárda összetétele adott, lesznek egyeztetések és ésszerűen elképzelhető, hogy igazolnak olyan játékost, játékosokat, akik erősítést jelentenek a csapat számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.