- hirdetés -

Decembertől heti egy alkalommal néhány vadvirágos a Tescoban dolgozik árufeltöltő munkakörben. A cél, hogy leküzdjék azokat a sztereotípiákat, amelyek az értelmi sérültek munkavégzésével kapcsolatban alakultak ki.

– Az önálló egzisztenciát biztosító munka az értelmükben akadályozottak esetében elérhetetlen. A Tesco-s munkalehetőségben olyan tagok is részt vállalnak, akik a klubban működő munkarehabilitációban nem vesznek részt. A munkához való hozzáállásukat, munkamagatartásukat kívánjuk erősíteni. Mindemellett a szociális akadályozottságot kívánjuk leküzdeni azzal, hogy látni fogják őket munkavégzés közben, mellyel olyan sztereotípiák ellen akarunk tenni, melyek az értelmileg sérültek munkatevékenységével kapcsolatban alakultak ki – emelte ki Misák Darinka, a Vadvirág Esély Klub vezetője.

Túl az első munkanapon - a vadvirágos fiatalok örülnek a lehetőségnek (Fotó: Misák Darinka)
Túl az első munkanapon – a vadvirágos fiatalok örülnek a lehetőségnek (Fotó: Misák Darinka)

Hozzátette: bíznak abban, hogy a vadvirágosok munkájukkal társadalmi elismertséghez jutnak, erősíti önbecsülésüket, lelki egészségüket. Köszönik az orosházi Tesco vezetésének, hogy céljaikat maximálisan támogatják.

Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője elmondta, kezdetben 4 vadvirágos fiatal, heti egy alkalommal végzi az árufeltöltő munkát. A klubtagok szülei is pozitívan állnak a kezdeményezéshez, melytől gyermekeik fejlődését, sikerélményhez való jutását várják.

Mindenképpen a jövőbeni együttműködést hivatott erősíteni az orosházi Tesco vezetősége azzal a gesztussal, hogy meghívta a Vadvirág Esély Klub tagjait is a december 6-i Mikulás-napi ünnepségére, ahol a vadvirágosok, a Körmöczi Zoltán vezette Kossuth Lajos Szakképző Iskola diákjaiból álló Szó-Köz Kultúr zenekarral közös műsort adtak elő. A Mikulás pedig, az Egységes Szociális Központ Platán Idősek Otthonának lakója, Pintér András volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.