- hirdetés -

Felhívás a Békés megyében élő romániai szavazójoggal rendelkező polgárok részére.

December 11-én parlamenti választásokat tartanak Romániában. Fontos a parlamenti képviselet, hogy a magyar közösség képviselői jelen legyenek ott, ahol az őket érintő döntések születnek. December 11-én arról születhet döntés, hogy a magyarokkal vagy nélkülük, jó vagy rossz irányban megy tovább Románia. Erdély akkor lesz erős, ha a magyarságnak erős képviselete van. Ehhez arra van szükség, hogy minél többen vegyenek részt a választáson december 11-én. A mostani voksolás már nem a politikáról szól, hanem nemzeti ügy, hiszen az összefogás sikere biztonságot hoz az erdélyi magyarságnak, illetve stabilitást teremt a magyar–román együttműködésben.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke arra biztatja a megyében élő romániai szavazójoggal rendelkező magyarokat, hogy éljenek szavazati jogukkal, hiszen mindannyian felelősek az erdélyi magyar közösségért.

Szavazatukat Románia Magyarországi Nagykövetségén (Budapest, XIV. kerület, Thököly út 92. szám) két szavazóhelyiségben és a Román Kulturális Intézetben (Budapest, XIV. kerület, Izsó utca 2. szám) adhatják le. A régiónkban élők pedig Gyulán (Gyula, Munkácsy Mihály utca 12.) és Szegeden (Szeged, Kelemen László utca 5.) Románia Magyarországi Főkonzulátusán voksolhatnak. A román állampolgárok személyigazolvány vagy útlevél és a magyarországi lakcímet igazoló kártya, a kettős állampolgárok emellett a magyar okmányok bemutatása mellett szavazhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.