- hirdetés -

Az őszi szezont a 4. helyen zárta a Rákóczi Vasas labdarúgó csapata a megyei I. osztályú bajnokságban. Polyák László edző értékelte a csapat teljesítményét.

– Milyen célokkal indult a Rákóczi a 2016/2017. évi bajnokságban és mi valósult meg ebből?

– A cél a bajnokság végén egyértelműen a dobogó valamelyik fokának elérése, sajnos magasabb célokat – mint például a bajnokság megnyerése – nem tűztek ki felénk. Negyedik helyen állunk, a dobogó elérhető közelségben van.

– A Rákóczi minden évben az élbolyban foglal helyet, de a „kiugrás” valamiért hiányzik.

– Ez így van. Az idei évre egy új csapatot kellett kialakítani, mivel többen mentek, néhányan jöttek a szezon előtt. A megye egyik legjobb kapusa, Lévai Balázs Szarvasra igazolt, aki 19 éves kora óta csapatunk első számú hálóőre volt. Az ő pótlására igazoltuk haza a saját nevelésű Tóth Krisztiánt. Buza Barnabás és Boros Bálint az OMTK-ULE-ba igazolt. Sajti Bálint visszatért a Gyulai Termálból, Vili Máté és Bozsóki Dániel súlyos sérülésből épültek fel, közülük is csak Mátéra számíthattam a bajnokság második felében. Nagyon szűk és az utóbbi évek legfiatalabb keretével vágtunk neki szezonnak. Menet közben kiderült, hogy szinte hétről hétre csak 12-13 mezőnyjátékosra számíthattam. Ugyanakkor vetélytársaink, a Kondoros és a Füzesgyarmat nagy erősítéseket hajtott végre, hogy esélyük legyen a bajnoki cím elérésére.

– Szakmailag hogyan látta a csapat teljesítményét?

– Jól kezdtük a bajnokságot és hoztuk a három kötelező győzelmet, Kondoroson szenvedtük el első vereségünket egy nyerhető mérkőzésen. Ezután a szezon legjobb mérkőzésén nagyszerű játékkal vertük a veretlen Füzesgyarmatot. Hullámzó teljesítményre vall, hogy a következő  mérkőzésünkön Szarvason értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, ami kihatott a hazai, Mezőhegyes elleni vereségünkre is. Ezt követően jött egy négy mérkőzésből álló győzelmi sorozat, ahol 15-1 gólarányt értünk el. Igaz, hogy ezek a mérkőzések a kötelező kategóriába tartoztak, de fontos, volt hogy hibátlanul jöjjünk ki belőle. Az utolsó mérkőzésen lehetett volna egy sikerrel nagyon szorossá tenni a bajnokságot, de Körösladányban az első félidőt „átaludtuk”. Ezen a mérkőzésen olyan játékosok is csalódást okoztak, akik kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak az ősz folyamán.

– Lehet-e egyénileg valakit kiemelni?

– Egyénileg itt nem szeretnék senkit értékelni, ezt az öltözőben fogom elmondani.

– Hogyan alakul a csapat további programja?

– Heti egy alkalommal, egészen karácsonyig tartunk kétkapus játékot. A felkészülést a bajnokság indulásának ismeretében tudjuk csak meghatározni, de várhatóan január utolsó hetében kezdünk. Téli igazolásra nincs lehetőségünk, mert az ebben az időszakban „fizetős”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.