- hirdetés -

Adósságrendezésre 45 milliárd, pályázatokra 15 milliárd, további 10 milliárd forinttal pedig megemelik a gyógyító-megelőző kasszát – jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár a napokban.

Legkésőbb november 30-án utalják a kórházak számlájára az adósságrendezésre szánt 45 milliárd forintot, az összeg megegyezik a szeptember végén fennálló, 30 napon túli lejárt számlaállomány nagyságával – jelentette be Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár.

Ezen felül 15 milliárd forintos pályázati keret áll rendelkezésre ahhoz, hogy az intézmények saját működésüket hatékonyabbá tegyék, gazdasági folyamataikat racionalizálják, optimalizálják, és javítsák a betegbiztonságot. A pályázati nyomtatványokat november 21-én tették közzé a kórházfenntartó, Állami Egészségügyi Ellátó (ÁEEK) honlapján, egy intézmény csak egy pályázatot nyújthat be, ám akár több területre is, kiadási megkötöttség nélkül. A pályázatokat az ÁEEK rangsorolja, majd Balog Zoltán emberi erőforrások minisztere december 9-én dönt, kik kapnak támogatást, amit karácsony előtt utalnak is az intézmények számára.

– Mindenképpen élünk a pályázati lehetőséggel, hisz a stabil működés mellett fontos számunkra az ellátás színvonalának folyamatos emelése is. A pályázati határidő november 30-a, bízunk a pozitív elbírálásban – emelte ki dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója. A pályázati kiírás szerint a támogatható tevékenységek körébe tartozik pl. bővítés, átalakítás, felújítás, korszerűsítés, eszközbeszerzés. A támogatás vissza nem térítendő támogatás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.