- hirdetés -

Lezajlott a közbeszerzési eljárás, megtörtént a kivitelezővel a szerződéskötés, így hamarosan megkezdődik a gyermekorvosi rendelők kialakítása a szakrendelőben.

Mint korábban írtuk, a rendelők kialakítása az önkormányzat támogatásával valósul meg. Tekintettel a beruházás nagyságára közbeszerzési eljárást kellett lefolytatni, ami a kórháztól kívül álló okok miatt csúszott, így nem az év végén, hanem jövő év elején költöznek majd a gyermekorvosi rendelők.

– Megkaptuk a jóváhagyó tanúsítvány, a folyamat átment az Állami Egészségügyi Ellátó Központon, lezajlott a közbeszerzési eljárás, innen van lehetőség az átalakításokat végző kivitelezővel a szerződéskötésre, ami október 16-án megtörtént. A munkálatok hamarosan megkezdődnek, várhatóan jövő év elején végeznek az átalakítással, a műszaki átadást követően pedig a Táncsics utcáról átköltözhetnek a gyermekorvosi rendelők – tájékoztatott dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója.

A rendelőket a szakrendelő földszinti részén, a régi sterilizáló helyén alakítják ki, ezt követően egy helyen lesznek elérhetők a védőnők, a gyerekorvosok és a terhesgondozás. – Rengeteget dolgozunk azon, hogy a szakrendelő minél több funkciót tudjon ellátni. Mivel a gyermekorvosi rendelők közelebb kerülnek a gyermekosztályhoz, így fejlettebb ellátást tud majd biztosítani a kisbetegek számára – fogalmazott Dávid Zoltán, polgármester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.