- hirdetés -

Itthon folytatta szereplését szombaton a Rákóczi Vasas a megyei első osztályú bajnokság 10. fordulójában, ezúttal a Szabadkígyós volt az ellenfél. Gólgazdag mérkőzésen gyűjtötte be a győzelemért járó három pontot a hazai gárda.

Oh. Rákóczi Vasas – Szabadkígyósi SZSC 4-1 (2-1)

Megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, Orosháza, 100 néző.

Vezette: Pécs Zoltán (Petrovszki György, Vrbovszki Pál)

Rákóczi: Tóth – Szabó N., Németh, Ludányi, Sajti (Kiss) – Szabó Á. (Albert), Nyéki, Simon (Sindel), Márki (Vili) – Tajti, Mazán
Edző: Polyák László

Ellenfél gólszerzője: Szabó Zoltán

A mérkőzés elejétől kezdve fölényben játszott a hazai csapat, uralták a játékot. Ennek bizonyítéka, hogy rengeteg helyzetet dolgoztak ki, sőt a kaput is bevették, de azt akkor még a játékvezető les miatt nem adta meg. Pár perccel később viszont már szabályos találatnak örülhettek a Rákóczi játékosai. Nyéki szabadrúgásból ívelte hosszúra a játékszert, majd Szabó Norbert visszafejelt labdáját Tasi juttatta a hálóba (26. perc 1-0).

A következő találatra 10 percet kellett várni, ekkor ismét ziccert dolgozott ki a hazai együttes, amelynek a végén egy szabadkígyósi rúgott öngólt (36. perc 2-0).

Ezután kicsit felélénkültek a vendégek, többször eljutottak kapuralövésig és egy kavarodás végén Szabó Zoltán révén szépítettek (41. perc 2-1).

Gólgazdag mérkőzésen gyűjtötte be a győzelemért járó három pontot a hazai gárda (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Gólgazdag mérkőzésen gyűjtötte be a győzelemért járó három pontot a hazai gárda (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A második játékrész hasonlóan alakult, továbbra is a hazai csapat dominált. A harmadik találatot Mazán Norbert szerezte, aki Tasitól kapta a labdát, amit egészen a kapuig elvezetett, majd az elmozduló hálóőr mellett rúgta a gólvonal mögé (59. pec 3-1).

Mazán nem maradt adósa csapattársának, hiszen a negyedik gól előtt ő ívelte be Tasinak, aki végül az üres kapuba lőhette második találatát (70. perc 4-1).

Végül magabiztosan, gólgazdag mérkőzésen aratott győzelmet a Rákóczi Vasas.

Polyák László: – Nem volt egy marcona futball, de góljaink szépek voltak. A második félidőben megpróbáltunk szebben játszani. A lényeg, hogy magabiztosan hoztuk a meccset.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.