- hirdetés -

A 8. fordulót rendezték a megyei I. o. labdarúgó bajnokságban. A Rákóczi hazai környezetben vesztett rangadót a Mezőhegyes ellen.

Oh. Rákóczi Vasas – Mezőhegyesi  SE   0–2 (0–0)

Rákóczitelep, 200 néző. Vezette: Hanyecz B. (Nagy G., Valastyán D.)

Rákóczi: Vígh S. – Albert, Németh, Szabó N., Sajti – Sindel, Szabó Á. (Kiss Z.), Nyéki, Simon – Márki (Vili M.), Tasi. Edző: Polyák László.

MSE: Vígh T. – Lugasi (Faragó), Boros, Dajcs, Karancsi – Dócza (Lukács), Szabó Á., Szlovák, Ács L. – Nagy Sz. (Balogh D.), Kiss T. (Mátó). Edző: Mákos Árpád.

Igazi régiós rangadóra készültek a felek, annál is inkább, mert a csapatokat egy pont választotta el egymástól.

Az első húsz perc enyhe Rákóczi mezőnyfölénnyel telt, igazi gólhelyzet nélkül. A félidő második részében felbátorodott az MSE, és több veszélyes támadást vezetett. A 29. percben Nagy Szabolcs ajtó-ablak helyzetben lőtt 14 méterről mellé. A 37. percben kapu előtti kavarodás végén ismét Nagy Sz. lőtt 16 méterről, a labda ezúttal is elkerülte a kaput.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Ezt a meccset nem így tervezték a kékmezes orosháziak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az 60. percben Nagy Sz. harmadik próbálkozása sikerrel járt. Ács jobb oldali visszagurított labdáját vágta kapufára, a kipattanó labda egy védőről pattant a hálóba, 0–1. A 67. percben Szabó Norbert buktatásért megkapta második sárga lapját, majd a pirosat. A 75. percben egyenlítési lehetőséget szalasztott el a Rákóczi. Simon 17 méteres szabadrúgása a felső kapuvason csattant. A 79. percben Szabó Á. mélységi passzát Szlovák lőtte a kapusba, meccslabda volt. Egy perc múlva eldőlt a mérkőzés. A 80. percben Szabó Á. lőtt a hosszú sarokba, 0–2.

A mérkőzés végén ezúttal a vendég mezőhegyesiek örülhettek – joggal.

Polyák László: – Sokáig láttam a szervezettséget a játékunkban, de nem tudtuk megszerezni a vezető gólt. Az ellenfél viszont betalált, innentől ki kellett támadnunk, amit a Mezőhegyes könyörtelenül kihasznált.

Mákos Árpád: – Rákóczitelepen egy pontot szerezni is óriási bravúr, nem hogy hármat. A csapat maximálisan betartotta az öltözőben megbeszélteket, úgy érzem nem véletlenül nyertünk.

A Rákóczi október 16-án Tótkomlóson lép pályára. A találkozó kezdési ideje: 15 óra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.