- hirdetés -

Hatvany Viktória egykor Orosházán élő festőművész önkéntes alapon telerajzolja és festi az Orosházi Kórház gyermekosztályának falait.

Ahogyan dr. Varga Sándor osztályvezető főorvos fogalmazott; régi elgondolás, hogy a gyerekosztály falain egy színes világ keljen életre. Bár eddig is díszítették amatőr munkák, de mindenképpen szeretett volna egy egységes, modern alkotást. A közösségi oldalon, a főorvos figyelmét egyik ismerőse hívta fel Viki felhívására, melyben felajánlotta festő- és rajztudását olyan, elsősorban gyermekek gyógyításával, idősek gondozásával foglalkozó intézmények számára, ahol erre pénz nincs, de nyitott szív lenne rá.

Felvették a kapcsolatot egymással, és Viki október 5-én birtokba vette a falakat. Ám előtte, hogy munkához láthasson, azokat fehérre kellett festeni. Ebben segített a Mezgé „gerillafestő” mozgalma, a Festéksziget a festéket ajánlotta fel, a munkálatokat Bányai Dániel festő- és a 10/H kőműves tanulók végezték.

Valami nagyon különleges készül (Fotó: Rosta Tibor)
Valami nagyon különleges készül (Fotó: Rosta Tibor)

Hatvany Viki évek óta önkéntes alapon segít szebbé varázsolni különböző intézményeknél a falakat, de mivel Orosházán nevelkedett, így ez az az alkalom most még szívet melengetőbb számára.

– Egy ember életében fontos állomások, ahol a gyerek és fiatal felnőttkorát tölti, sokat kaptam ettől a várostól, most én is visszajöttem adni. Egy olyan képi világot tárok a kisbetegek elé, amivel megmozgatom a kreativitásukat, gondolkodásra késztetem őket. Lesznek pl. labirintusok, autópálya, gömbök, és ha minden igaz, egy nagyorrú hölgy is. A munkát önkéntes szolgálatukat teljesítő orosházi diákok is segítik – osztotta meg Viki.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.