- hirdetés -

A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek két kategóriában. Írjuk a részleteket! 

Orosháza Város Önkormányzata meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a 2017. évre. A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A” vagy „B” kategóriában.

„A” típusú pályázat:

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali munkarend), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőfokú, illetve felsőoktatási szakképzésben folytatják tanulmányaikat.

„B” típusú pályázat:

Az ösztöndíjpályázatra azok a települési önkormányzat területén lakóhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek, akik:

a) a 2016/2017. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások;

vagy

b) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

és a 2017/2018. tanévtől kezdődően felsőoktatási intézmény keretében teljes idejű (nappali munkarend) alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, osztatlan képzésben vagy felsőoktatási szakképzésben kívánnak részt venni.

Az önkormányzati ösztöndíj támogatás szociális rászorultság feltételei: a pályázóval egy háztartásban élők egy főre jutó havi jövedelme nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének 200%-át és egyikük sem rendelkezik vagyonnal.

A pályázat részletes kiírása megtekinthető Orosháza város honlapján és az Orosházi Polgármesteri Hivatal hirdetőtábláján.

A pályázat benyújtásának módja és határideje:

A pályázatbeadáshoz a Bursa Hungarica Elektronikus Pályázatkezelési és Együttműködési Rendszerében egyszeri pályázói regisztráció szükséges, melynek elérése itt található.

Azok a pályázók, akik a korábbi pályázati években regisztráltak a rendszerben, már nem regisztrálhatnak újra, ők a meglévő felhasználónév és jelszó birtokában léphetnek be az EPER-Bursa rendszerbe.

A pályázatot az EPER-Bursa rendszerben kitöltve, véglegesítve, onnan kinyomtatva, aláírva, a pályázati kiírásban meghatározott csatolandó mellékletekkel együtt az Orosházi Polgármesteri Hivatal Oktatási és Kulturális Csoportjánál kell benyújtani (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6. I. emelet 17-18-as iroda).

A pályázati kiírásban meghatározott valamely melléklet hiányában a pályázat formai hibásnak minősül. A nem befogadott pályázatok a bírálatban nem vesznek részt.

A pályázat rögzítésének és a Polgármesteri Hivatalba történő benyújtásának határideje:

2016. november 8. 16 óra.

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár (5900 Orosháza, Kossuth u. 3.) internetes részének munkatársai szakmai segítséget a nyújtanak a pályázati űrlap és a kötelező mellékletek kitöltéséhez, a pályázat zárásához és nyomtatásához. A pályázat elkészítéséhez és beadásához szükséges feltételeket (internethasználat, nyomtatás) térítésmentesen vehetik igénybe a pályázók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.