- hirdetés -

Az ősz beköszöntével megnő a kórházba kerülő gyermekek száma és ebben a borús időben a gyógyuláshoz jól jöhet egy szívet melengető mese. Az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti osztályán továbbra is várják azoknak az önkénteseknek a jelentkezését, akik meseolvasással segítenék a beteg gyerekek gyógyulását. Ha elmúltál 14 és szeretsz mesét olvasni, jelentkezz!

Folytatódik a K&H gyógyvarázs meseolvasó program, amelyre bárki könnyedén jelentkezhet a khgyogyvarazs.hu weboldalon keresztül, az egyetlen feltétel, hogy legalább 14 éves legyen. Nagyjából minden harmadik hazai gyermekegészségügyi intézet – köztük az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti osztálya is várja az új és a már gyakorlott meseolvasókat az őszi-téli időszakban is.

A honlapon az érdeklődők megnézhetik a mesedoktorokat fogadó kórházak listáját, valamint kiválaszthatják a számukra legmegfelelőbb időpontot. A tájékozódást térkép is segíti, így az önkéntesek könnyen megtalálhatják a hozzájuk legközelebbi helyszínt. Jelenleg 38 város 49 kórháza várja a felolvasókat – köztük az Orosházi Kórház fül-orr-gégészeti osztálya is, ahová hétfőn és szerdán 16-18 óráig várják az önkéntes meseolvasókat.

Eddig közel 12 000 meseolvasás valósult meg, melynek résztvevői közül 20% visszatérő meseolvasó. Aki nem tud személyes elmenni, de szeretne meseolvasással örömet okozni a kis betegeknek, annak 2015 óta lehetősége van a K&H gyógyvarázs online mesetárba feltöltött videón keresztül mesét küldeni, mely 40 kórház gyermekéhez jut el.

Törjük meg a kórházi lét monotonitását, és repítsük a kis betegeket a mese varázslatos világába!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.