- hirdetés -

A láthatóság fontosságára hívják fel a figyelmet október 7-én, pénteken. Kedvezményesen lehet lámpákhoz, prizmákhoz jutni, és lesz kerékpáros felvonulás is.

A kerékpárosok és a gyalogosok a közlekedés legvédtelenebb résztvevői. A rendőrség több olyan akciót is hirdet, amikor láthatóságot elősegítő eszközökkel segítik a kerékpárosokat. A cél a balesetek, tragédiák megelőzése, és a közlekedésbiztonság javítása.

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság október 7-én 12. alkalommal rendezi meg a Megvilágosodás Napját. Az akció keretén belül 9 óra és 18 óra között a megye húsz településén harmincegy, Orosházán három kerékpárüzlet, illetve szerviz várja kedvezményekkel a bicikliseket.

Árengedménnyel lehet majd első és hátsó világításokat vásárolni, amelyeket az akcióban résztvevő cégek, vállalkozások munkatársai díjmentesen felszerelnek a kerékpárokra. A készlet erejéig a kerékpárokra első világítást vásárlók a baleset-megelőzési bizottságtól egy hátsó lámpát kapnak ajándékba. Ezen kívül a bizottság szakemberei és önkéntesei – amennyiben a tulajdonos igényli – fényvisszaverő matricákkal is ellátják a kerékpárokat és szükség esetén a hiányzó küllőprizmákat is pótolják.

A Megvilágosodás Napja példamutató és figyelemfelhívó kerékpározással zárul. A megye kilenc városában, köztük Orosházán, a rendőrség elől 19.30-kor indulnak kivilágított kerékpárjaikkal az akció résztvevői. Ajándéksorsolás is lesz, amelyen a felvonulás résztvevői és a napközben a szervizekben, üzletekben vásárlók is nyerhetnek láthatóságot elősegítő kellékeket.

A programhoz csatlakozott orosházi üzletek:
Candella Villamossági és Kerékpár Szaküzlet – Széchenyi tér 6.
Erdei Kerékpárbolt – Táncsics u. 9.
Motordiszkont, Táncsics utca 34.;

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.