- hirdetés -

A zene világnapjához igazítva október 1-jén Illényi Katica és vendégei adnak hangversenyt Orosházán, a művelődési házban.

Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus-díjas hegedűművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja nem először lép orosházi színpadra, ezúttal testvérével, Illényi Csaba hegedűművésszel érkezik, zongorán kísér: Bundzik István, a Miskolci konzervatórium jazz-tanszak tanszékvezető tanára. Magasan képzett muzsikusok a dallamos jazz és a klasszikus zene világában egyaránt – áll a koncert ismertetőjében.

A repertoárt úgy állították össze, hogy szinte észrevétlenül lépünk át műfajból műfajba, jazz-ből a klasszikusba, a szving, a gospel, a spirituálé és a sanzonon keresztül a filmzenék közé.

Illényi Katica egy különleges hangszert, a theremint is birtokolja, így:

Énekelve, hegedülve és thereminen hallhatók Liszt, Bartók, Kreisler, Boulangier, De Falla, Rimszkij-Korszakov, Saint Saens művei, valamint Morriccone és John Williams szerzeményei is megtalálhatóak a műsorban. Többek között elhangzik Liszt: Magyar rapszódia, No. 2., Bartók: Este a székelyeknél, Brahms: Magyar tánc, No 5., Morricone és  John Williams szerzeményei, a Profi c. film zenéje a  Chi Mai, a The scent of a woman – Egy asszony illata, valamint Máté Péter dalai és Edit Piaf sanzonjai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.