- hirdetés -

A bajnoki szereplés után a kupában is megmérkőztek a női kézilabdázóink. Szerda este Hódmezővásárhelyre látogatott az ONKC és jutott tovább.

Hódmezővásárhelyi LKC – OXXO Energy Orosházi NKC 28-33 (16-17)

Magyar Kupa-mérkőzés, Hódmezővásárhely, 150 néző
Vezette: Kovács, Wenzel

Orosháza: Makai – CSAJBÓK 7, TAKÁCS F. 5, Tobak 1, ARSENIJEVIC 3, Vörös 5, ANTAL 5 Cs.: Bíró (kapus), DANCSÓ 6 (3), Zvolenszky, Butt 1, Székesi.
Edző: Papp László

Az ellenfél legjobb dobói: Sebők 5, Kónya és Szűcs 4-4

Nem volt egyszerű dolga az orosháziaknak, hiszen két bajnoki vereséggel várták a szeptember 21-ei kupa-találkozót.

A több orosházi nevelésű játékost felvonultató Vásárhely kiválóan küzdött, szívósan tapadt ellenfelére. A lendületük a második félideig tartott, a több jó egyéni teljesítménynek köszönhetően kialakult az ötgólos differencia, amely az Orosházi Női Kézilabda Club továbbjutását jelentette.

Papp László: – Ez húsz százalékkal már több volt a bajnokikhoz képest és magabiztos továbbjutást ért.

Az orosháziak csapatkapitánya és balszélsője, Antal Jennifer is értékelt a klub honlapján.
– Egy nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk, amelynek az első részében fej-fej mellett haladtunk a házigazdákkal, hol a támadásunk, hol pedig a védekezésünk volt erősebb. A második félidőben sikerült gyors lerohanás gólokat szereznünk, ami főként a hatékony védekezésünk eredménye volt. Szerencsére az utolsó negyedórára elmúlt a játékunkból a görcsösség és higgadtan, kevés hibával kézilabdáztunk. Úgy érzem, hogy ennél mindenképpen tudunk jobban játszani, amire nagy szükségünk lesz a továbbiakban. Remélem, hogy egészséges önbizalommal gyarapodtunk a folytatásra!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.