- hirdetés -

Október 2-án népszavazást tartanak Magyarországon. Ennek lebonyolítása komoly háttérmunkát igényel, amelyet helyi szinten Orosháza város jegyzője koordinál. Már megkezdték a szavazatszámláló bizottságok tagjainak felkészítését, és megérkeztek a szavazó urnák is.

Egy kisebb és egy nagyobb műanyag szavazó urna, és a hagyományos papír urnák várják majd a szavazókat október 2-án, a nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítésével kapcsolatos népszavazás napján.

Orosházán 37 szavazókör működik majd, ezek mindegyikében választott szavazatszámláló bizottsági tagok ellenőrzik a szavazás menetét.

Hétfőn a városháza nagytermében megkezdték a bizottsági tagok felkészítését.
– Elsőként az 1-20. szavazatszámláló bizottságok tagjai részesültek továbbképzésben. Ahol kellett, megválasztottuk az elnököt, elnökhelyettest, kijelöltük a póttagokat, az újonnan megválasztott tagok pedig esküt tettek – ismertette dr. Horváthné dr. Barta Edit. Elmondta, a fennmaradó szavazókörök szavazatszámláló bizottsági tagjai még a héten megkapják a szükséges instrukciókat, jövő héten pedig a pártok delegáltjainak lesz tájékoztató.

Megkezdték a szavazatszámláló bizottságok tagjainak felkészítését (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Megkezdték a szavazatszámláló bizottságok tagjainak felkészítését (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosháza város jegyzője kiemelte, a szavazatszámláló bizottságok tagjai megismerték azt a kézikönyvet is, ami alapján munkájukat végzik majd a népszavazás napján. Hozzátette, megkezdték a szavazóhelyiségek felkészítését, és már szervezik a bizottsági tagok ellátmányának biztosítását is. Megtudtuk, a héten érkeznek a szavazólapok, amiket a szavazás napjáig zárt helyen őriznek majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.