- hirdetés -

A védőnői szolgálat után év végéig a Táncsics utcai gyermekorvosi rendelők is átköltöznek a szakrendelőbe. Modernebb környezet, tágas váróterem várja majd a kisgyermekes szülőket.

A rendelők kialakítása az önkormányzat támogatásával valósul meg. Ám a korábbi tervektől eltérően később kezdődnek el a munkálatok, és várhatóan decemberre költöznek át a rendelők. Tekintettel a beruházás nagyságára közbeszerzési eljárást kellett lefolytatni, amit az Állami Egészségügyi Ellátó Központnak, majd a Miniszterelnökség Közbeszerzésért Felelős Osztályára is elküldtek. Hiánypótlásra is szükség volt, így ez tovább hosszabbítja az eljárást.

– Ez egy többlépcsős folyamat, lebonyolítása sok időt vesz igénybe. Amíg nincs meg a minőségellenőrzési jelentés, addig nem indíthatjuk el a közbeszerzési eljárást, és nem kezdődhetnek el a munkálatok – tájékoztatott Laczi Mihály közgazdasági főosztályvezető.

Azt már Varga Márk projektvezetőtől tudtuk meg, a szakrendelő földszinti részén, a régi sterilizáló helyén alakítják ki a rendelőket. Három háziorvosi körzet költözik be a Táncsics utcáról az épület ezen részébe.
– Az egyes háziorvosi rendelőket a kivitelezés szempontjából egységként szükséges kezelni. Tekintettel arra, hogy itt korábban más funkció működött, jelentős beavatkozásokat kell végrehajtani.

A rendelők valamelyest nagyobbak lesznek, mint a korábbi helyszínen. A meglévő egységen belül, úgymond új „részlegek” alakulnak ki (pl. ifjúság egészségügyi rendelő), ezért mindenképpen komfortosabb egységben történik a betegellátás.

A terület adottságainak köszönhetően mintegy 90 négyzetméter közös váróterem lesz – tájékoztatott a részletekről Varga Márk.

Dr. Duray Gergő, az Orosházi Kórház főigazgatója elmondta, mindenképpen előny lesz a családok számára az új hely, mert ha szükség lesz további vizsgálatokra, akkor azonnal be lehet jelentkezni, időpont kérhető. Ugyanakkor egységesítve lesz minden, hisz egy helyen elérhetők a védőnők, a gyerekorvosok és a terhesgondozás.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.