- hirdetés -

A tizenöt évvel ezelőtti, New York-i terrortámadás hősi halált halt tűzoltóira, rendvédelmi dolgozóira és civil áldozataira emlékeztek vasárnap a tűzoltók. Orosházán is.

2001. szeptember 11-én New Yorkban, a Világkereskedelmi Központ ikertornyaiba két repülőgép csapódott be, melynek következtében mindkét épület két órán belül összeomlott, ezt követően pedig több épület is az ikertornyokhoz hasonlóan összedőlt, vagy megrongálódott.

A szolgálatban lévő orosházi tűzoltók 14 óra 46 perckor egyperces néma tiszteletadással emlékeztek (Fotó: katasztrófavédelem)
A szolgálatban lévő orosházi tűzoltók 14 óra 46 perckor egyperces néma tiszteletadással emlékeztek
(Fotó: katasztrófavédelem)

A merényletek csaknem háromezer halálos áldozatot követeltek, köztük 343 tűzoltó, akik életük kockáztatásával, feláldozásával mentették a katasztrófa áldozatait.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság illetékességi területén a hivatásos tűzoltóságok szolgálatban lévő tagjai 14 óra 46 perckor egy perces néma tiszteletadást teljesítettek. Védőruhában, a szertárak kapuiba kiálló tűzoltógépjárművek előtt, a riaszthatóság fenntartása mellett, egy perces szirénázással emlékeztek az elhunytakra – olvasható a katasztrófavédelem honlapján.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.