- hirdetés -

A felújítás hétfőn kezdődött és szombat reggelig tart, a munkálatok idejére lezárták a vasúti átjárót.

Mint korábban megírtuk, augusztus végén ígérte a MÁV a Csizmadia Sándor utcai vasúti átjáró felújítását, mely azért szükséges, mert több helyen megrongálódott, megsüllyedt a sínek melletti útburkolat. Az átjáróban nagy az autó- és teherforgalom, így állapota fokozatosan romlott.

A munkálatok augusztus 29-én reggel kezdődtek el, többen – köztük mi is – akkor szembesültek mindezzel, amikor a megszokott útvonalukon haladva a lezárást jelző táblára lettek figyelmesek az útszakasz végén. Megkerestük a MÁV Zrt-t, és megkérdeztük, meddig tartanak a munkálatok.

Könnyebb lesz az áthaladás a felújítás után (Fotó: Domján Róbert)
Könnyebb lesz az áthaladás a felújítás után (Fotó: Domján Róbert)

A társaság Kommunikációs Igazgatóságának közleményéből megtudtuk, a munkálatok augusztus 29-én 8 órakor kezdődtek és szeptember 3-án 8 óráig tartanak, éjjelente dolgoznak az érintett vasúti átjáróban. Mint megtudtuk, a munkálatok idejére az átjárót teljesen lezárták, így az áthaladó forgalom nem megoldott, a lezárás idejére a Csizmadia Sándor utca forgalmát a Huba utcai felüljáró felé terelik, és a gyalogosok, illetve a kerékpárosok sem haladhatnak át a vasúti átjárónál.

Hozzátették: Nagyszénás és Orosháza állomás között vonatpótló autóbuszok közlekednek. A felújítás keretében a Mezőtúr-Orosháza-Mezőhegyes vonalon teljes felépítménycserét (zúzottkő, aljak, kapcsolószerek, sínek) végez a MÁV Zrt.

A Szeged-Békéscsaba-Kötegyán vasútvonalon lévő átjáróhoz hasonlóan korszerű, belső gumielemeket építenek be. Ahol szükséges az aszfaltozást is elvégzik – emelték ki közleményükben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.