- hirdetés -

Együttműködési megállapodás a Zombai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal és részvétel a csatkai zarándoklaton – többek között ezekről is szó volt az RNÖ legutóbbi ülésén.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzata (RNÖ) augusztus 10-én tartotta soros ülését a Pacsirta utca 8. szám alatti székhelyén. Simondán Gusztáv elnök beszámolójában szólt az elmúlt időszak munkájáról. Részletesen beszélt a júniusi szentetornyai gyereknapról, mely nagyon sikeres volt, valamint a Zombai Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött együttműködési megállapodásról is. Tájékoztatott arról, hogy a Zombai Romákért Egyesület és a Zombai Roma Nemzetiségi Önkormányzat meghívásának eleget téve, nemrégiben Zombán jártak, ahol részt vettek a Tolerancia Napon.

Simondán Gusztáv szólt az augusztus elején tartott romabálról is. – A rendezvény az identitás- és összetartozás tudatának erősítését szolgálja. Mintegy 350 ember vett részt a bálon, melyre az ország számos pontjáról érkeztek – emelte ki az RNÖ elnök. Az ülés további részében módosították az idei költségvetést, majd a szeptember 3-i csatkai zarándoklaton való részvétel előkészületeiről értekeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.