- hirdetés -

A Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége július 23-án, Ecsegfalván rendezte meg a megyei polgárőrök napját, melyen az Orosházi Polgárőr Egyesület több tagja is elismerésben részesült.

Mint azt korábban megírtuk, a megyei polgárőr napon az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Túrós András beszédében kiemelte, a megye egy stabil polgárőr állománnyal rendelkezik, és a rendőrséggel való kiváló együttműködés eredményeképpen hatékonyan szolgálják a közrendet és a közbiztonságot. Elhangzott, hogy idén a rendőrök és a polgárőrök által közösen járőrszolgálatban eltöltött órák száma 20 ezerrel emelkedett a tavalyi év hasonló időszakához képest, az elfogásokat tekintve pedig közel 40 esetben nyújtottak segítséget az intézkedő rendőröknek.

A rendezvényen több orosházi is elismerést kapott. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság díját kapta meg Jedlinszki Béla, 20 éves polgárőri tevékenységéért emlékérmet kapott Szokolai Sándor, kiemelkedő polgárőr munkájáért oklevelet vehetett át Forgó István. Orosháza Város Önkormányzatának díját Fosztó Krisztián kapta meg.

A rendőrséggel kimagaslóan jól működő kapcsolatot emelte ki szintén a 20 éve alakult, jelenleg mintegy 40 tagot számláló Orosházi Polgárőr Egyesület elnöke, Jedlinszki Béla is.

Megtudtuk, a helyi polgárőrség összességében tavaly 16 ezer kilométert tett meg járőrözései során, egy polgárőr átlagosan 168 órát járőrözött, összesen 1200 órában teljesítettek közös szolgálatot a rendőrséggel. Működésük anyagi forrását a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége és a gazdák által adott támogatás biztosítja. Az egyesület 2012-ben Békés megyében az Év Polgárőr Egyesülete lett, tagjai között vannak, akik korábban megkapták a polgárőr érdemkereszt ezüst-, vagy bronz fokozatát, mindemellett számos oklevél, emlékplakett és elismerés hirdeti hatékony munkájukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.