- hirdetés -

Együttműködést kötött a kórház az Orosházi Kistérség Többcélú Társulással. Ennek eredményeként a kórházban – országosan is egyedülálló konstrukcióban – a sürgősségi betegellátásban segíthetnek az alapellátási ügyeletes orvosok, amikor szabad kapacitásuk engedi.

A társulás legutóbbi ülésén döntöttek erről.
– A döntés több hónapos tárgyalások eredménye – emelte ki Fejes Róbertné, a társulás elnöke. –  A következő hónapokban az engedélyezési eljárás zajlik, jó esetben az ősz folyamán elindulhat ez új rendszer – mondta.

Dr. Duray Gergő kórházi főigazgató az ülést követően elégedetten nyilatkozott, kiemelve: amikor életbe lép a tervezett változás, a jelenlegi két (belgyógyászati és sebészeti jellegű betegségeket ellátó) orvos helyett hárman látnak el sürgősségi ügyeletet a kórházban. Ezzel csökkenhet ott a várakozási idő, és javul a betegellátás minősége.

Előzmények: éppen két éve, hogy a társulás saját hatáskörben működteti az orvosi ügyeletet az érintett 11 településen. Az ügyelet vezetője dr. Dankó Alpár, aki a sürgősségi osztályt is vezeti. A két rendszer működésének optimalizálása az ő ötlete alapján indult el, célja az, hogy az SBO-n az orvoshiányból adódó nehézségeket enyhítsék.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.