- hirdetés -

Összesen 104 orosházi fiatal kap lehetőséget a „Nyári diákmunka” elnevezésű központi munkaerő-piaci programban, hogy önkormányzatoknál, illetve önkormányzati fenntartású intézményekben dolgozzanak 3 hétig.

Az intézmények a korábbi évekhez hasonlóan idén is legfeljebb két hónap időtartamra, július 1-től augusztus 31-ig igényelhetnek támogatást 16-25 év közötti nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező diákok foglalkoztatásához – tudtuk meg Jankovné Héjas Katalintól, az Orosházi Járási Hivatal foglalkozatási osztályvezetőjétől.

Mint elmondta az orosházi járásban 19 foglalkoztató jelezte igényét, akiknél 232 fiatal szerezhet munkatapasztalatot a nyár végéig három szakaszban, 3 hetes, napi 6 órás munkaviszonyban. Támogatásként a bérköltség 100 százaléka téríthető meg, de az összeg nem lehet magasabb, mint a minimálbér vagy a garantált bérminimum és az azt terhelő szociális hozzájárulási adó időarányos hányada.

Cseh Enikő (balról), Pántya Bálint és Németh Melinda a polgármesteri hivatalban töltik a 3 hetet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Cseh Enikő (balról), Pántya Bálint és Németh Melinda a polgármesteri hivatalban töltik a 3 hetet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A programra idén 1,9 milliárd forintot biztosít a Nemzetgazdasági Minisztérium, ebből a forrásból közel 16,5 millió forint támogatást kapnak az orosházi járásban pályázó munkaadók.

A 104 orosházi diák jellemzően segédmunkát vagy irodai kisegítő feladatokat lát el az önkormányzatnál és az önkormányzat fenntartásában álló alapellátási intézményeknél, mint az Egységes Szociális Központ, a Gyermek és Diákélelmezési Intézmény, illetve a városi könyvtár.

Az osztályvezető elmondása szerint a munkatapasztalathoz juttatás mellett kiemelten fontos cél az esélyegyenlőség biztosítása is, ezért minden jelentkezőt igyekeznek kiközvetíteni valamelyik foglalkoztatóhoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.