- hirdetés -

Közelebb került a laborhoz a sorszámosztó automata, a kórházi gyógyszertár felőli bejáratnál helyezték el a készüléket.

Tavaly december óta nem a szakrendelőben, hanem a kórház új épületszárnyában fogadja a betegeket a laboratórium.

Az új helyszínen új rendszert is bevezettek, sorszámosztó és beteghívó segíti a tájékozódást és a gyorsabb haladást. Több monitort is kihelyeztek, így nem kell egy adott helyen állniuk a betegeknek, hogy lássák, mikor következnek. Az elmúlt félév tapasztalatai alapján elmondható, lényegesen kisebb lett a zsúfoltság, rugalmasabb az ellátás. Ám az elmúlt napokban egy kisebb változás történt.

Közelebb került a laborhoz a sorszámosztó automata (Fotó: Kecskeméti Krisztina)
Közelebb került a laborhoz a sorszámosztó automata (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az aulából áthelyeztük a sorszámosztó automatát a gyógyszertár felőli bejárathoz, hogy közelebb legyen a laborhoz. Figyelembe vettük, hogy nagyon sok beteg erről érkezik a laborba, valamint pl. kismamák, onkológiai, diabetológiai betegek esetében mivel soron kívül szólítják őket, gyakran előfordult, hogy épp csak megkapták a sorszámot, rögtön hívták őket. Mivel közelebb került az automata, így már jóval rövidebb idő alatt érnek a laborhoz – tájékoztatott dr. Duray Gergő.

Az Orosházi Kórház főigazgatója hozzátette; egy új, információs kiadvánnyal is készültek a betegek minél szélesebb körű tájékoztatása érdekében, amit a szakrendelő és a kórház több pontján is kihelyeznek. Ebben részletesen olvashatnak a járóbeteg szakellátásokról, fekvőbeteg osztályokról pontos helymeghatározással és telefonszámokkal kiegészítve.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.