- hirdetés -

Erős széllel és rengeteg esővel közeledik egy vihar, ezért lefújták a pénteki és a szombati nap összes programját. Az, hogy mi lesz vasárnap, még nem tudni.

Bár 15 órakor rendben elkezdődött az V. Sör-Virsli Fesztivál Gopárosfürdőn, és a fanatikus Tankcsapda rajongók is kint vannak már, végül csalódniuk kell.

– Érdeklődésünkre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) ügyeletese azt mondta, 90 százalék az esélye annak, hogy a dél felől érkező vihar eléri Orosházát is, ami jelentős mennyiségű csapadékkal és 60-65 km/órás széllel járhat. Ezen információ birtokában a Dávid Zoltán polgármester vezette operatív törzs – aminek a főszervezők mellett tagjai a katasztrófavédelem, a rendőrség és a biztonsági szolgálat szakemberei – úgy döntött, lemondja a Sör-Virsli Fesztivál pénteki és a szombati napjának összes programját – tudatta szerkesztőségünkkel Fejes Róbertné alpolgármester.

„Egy ciklon mélyül ki a Balkán-félsziget felett, melynek áramlási rendszerében délkelet felől több hullámban érkezik csapadék, a talaj közelében pedig az északi, északkeleti szél viharossá fokozódik” – áll az OMSZ előrejelzésében.

Az időkép 17:30-as radarképén látszik, hogy közeledik felénk a vihar (forrás: idokep.hu)
Az időkép 17:30-as radarképén látszik, hogy közeledik felénk a vihar (forrás: idokep.hu)

Így a délutáni helyi fellépők műsora mellett elmarad a Kowalsky Meg a Vega, a Tankcsapda, a Ganxta Zolee és a Kartel, Deák Bill Gyula, a Bikini és a Hősök koncert is.

Fejesné kiemelte, szombaton 15 órakor újra összeül az operatív törzs, és az akkori információk és meteorológiai adatok birtokában döntenek a vasárnapi programokról.

– Azoknak, akik jegyet vásároltak a fesztiválra visszatérítik a belépők árait a helyszínen vagy a főtéri Tourinform irodában – tette hozzá az alpolgármester.

Kérdésünkre elmondta, azt még nem tudni, hogy az elmaradt koncerteket pótolják-e, de az érintett zenekarok menedzsmentjével már megkezdték az erről szóló tárgyalásokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.