- hirdetés -

Van, ahol csak néhány pillanatra ment el az áram, volt ahol hosszabb időre. A kórházban komolyabb volt a gond, de például a benzinkutakon sem ment minden rendben.

Komoly hidegfront érte el a térséget csütörtök hajnalban, a meteorológusok pedig ma egész napra narancssárga riasztást adtak ki az orosházi járásra.

Az Orosházi Kórházat sem kímélte a vihar, a reggeli órákban akadozott az áramellátás, voltak részlegek, – röntgen, CT, gyomortükrözés, labor stb. – ahol nem működtek a gépek az állandó áramkimaradások miatt. Egy ideig a számítógépes rendszer egy része sem volt használható.
– Másodlagos villámkár okozhatta a problémát, ami feszültségingadozásokat okozott. Ezt azonnal jeleztük a DÉMÁSZ-nak, akik a hiba mielőbbi elhárítását ígérték. A karbantartó részlegünk munkatársai folyamatosan dolgoztak, hogy minél hamarabb visszaálljon a megszokott rend. A gépek újra üzemelnek, a kellemetlenségekért elnézést kérünk a betegektől – tájékoztatott dr. Duray Gergő főigazgató.

Olvasóink jelezték, hogy például a Lukoil benzinkútnál nem lehetett tankolni, Csorváson, a Shell benzinkútnál pedig csak készpénzzel tudnak fizetni, a bankártyás rendszer nem működik. Rákóczitelepen és Szentetornyán is hosszabb ideig nem volt áram.

A Démász érdeklődésünkre elmondta, jelenleg is tart a hiba feltárása és annak orvoslása. Türelmet kérnek a fogyasztóktól, munkatársaik mindent megtesznek annak érdekében, hogy ismét zavartalan legyen az áramellátás. Ám felhívták a figyelmet arra, hogy leszakadt ágakhoz, gallyakhoz, amik vezetékekre eshettek, vagy annak közelében vannak semmi esetre se nyúljanak, mert életveszélyesek lehetnek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.