- hirdetés -

Már a tereprendezést készítik elő az OMTK-ULE gyopárosi sportkomplexumában, ahol elkészült az új élőfüves labdarúgó pálya, amit várhatóan szeptembertől vehetnek birtokba a gyerekek.

Április közepén írtunk arról, hogy közel 84 millió forintból élőfüves, UEFA szabványos focipálya épül az OMTK Utánpótlás Labdarúgó Egyesület 1913 gyopárosi komplexumában a régi füves és a műfüves pálya közötti területen.
– Az új élőfüves pálya elkészült, június 30-án megtörtént a műszaki átadás. A munka azonban nem ért véget, hiszen a pálya környezetének rendbetétele még hátra van – mondta érdeklődésünkre Tóth-Kása Sándor, az OMTK ULE elnöke.

A frissen gyeptéglázott pálya mellett már áll a hat darab lámpaoszlop is, rajta a reflektorokkal, amik az esti edzésekhez és meccsekhez biztosítják majd a fényt.
– A következő hetekben a pálya mellé korlát épül, és egy kb. 250 fős lelátót is elhelyezünk, ahonnan a szülők, érdeklődők kényelmesen nézhetik majd a meccseket. Hamarosan felkerülnek a kapuk és megépítik a kispadokat is, ezt követően húzzák meg a játéktér vonalait, ezzel együtt pedig a játéktér körüli tereprendezés, parkszépítés is megtörténik – fogalmazott Tóth-Kása Sándor.

A 2003-as korosztály egyik tehetsége, Farkas Ádám is használni fogja az új pályát (Fotó: Melega Krisztián)
A 2003-as korosztály egyik tehetsége, Farkas Ádám is használni fogja az új pályát (Fotó: Melega Krisztián)

A pályán még nem lehet játszani, hiszen a fűnek erősödnie kell, ezért rendszeresen nyírják, locsolják a pályát. Ehhez nagy segítséget jelentenek az újonnan vásárolt eszközök.
– A pályázatnak volt egy különálló része, ami a füves és a műfüves pálya karbantartásáról szólt. Ehhez sikerült megszerezni a társasági adóból leírható sportcélú támogatást, azaz a TAO összegét, így 20 millió forintért vásároltunk egy multifunkcionális John Deere traktort és hozzá speciális adaptereket. Így gyorsabban és hatékonyabban tudjuk kezelni a pályákat, ami jelentős minőségbeli ugrást is jelent a jövőben – tette hozzá az egyesület elnöke.

A pálya mellett komoly előrelépést jelent az új traktor a hozzá tartozó adapterekkel (Fotó: Melega Krisztián)
A pálya mellett komoly előrelépést jelent az új traktor a hozzá tartozó adapterekkel (Fotó: Melega Krisztián)

Az OMTK ULE több mint 400 focistája előreláthatólag szeptemberben veheti birtokba az új élőfüves pályát, így pedig jelentősen javul az edzéslehetőség a labdarúgó utánpótlás központban.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) még 2013 szeptemberében engedélyezte az utánpótlás labdarúgó klub számára a nagyméretű élőfüves pálya építését. Ennek teljes bekerülése közel 84 millió forint. Az ehhez szükséges 60 millió forintos TAO-s pénzt az egyesület gyűjtötte össze, a fennmaradó összeget az önkormányzat önrészként biztosította.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.