- hirdetés -

Helyi tehetségek és országosan ismert zenészek és zenekarok szórakoztatják majd a rockzene kedvelőit Orosházán.

Most vasárnap, azaz július 17-én kezdődik a ViharsaRock Fesztivál, melyet immár negyedik alkalommal rendez az Orosházi Rock és Blues Egyesület. Az idei programot is négy egymást követő hétvégén tartják meg, naponta két zenekar koncertjével.

– A fellépők között találhatjuk a Soulbreakers zenekart, mely a paksi Gasztroblues Fesztiválról érkezik városunkba, ők az első napon játszanak – kezdi a felsorolást az egyik főszervező, Mihály Zoltán. – A második nap sztárfellépője az Edda Művek gitárosának, Alapi Istvánnak a zenekara, az Alapi Power Band, mely kiváló dzsessz-rockos műsort hoz. A harmadik nap kiemelkedő zenekara a The SoulFool Band, mely a swing, és a rhythm and blues stílusát eleveníti meg modern hangzásban. A negyedik nap közvetlenül a harmadik után lesz, ezen a progresszív rock és a hardrock stílusok szerepelnek a WAMSZ és az Ozone Mama előadásában. Az Ozone Mama alig két hónapja nyerte második Fonogram-díját. A zárónapon lép fel Török Ádám, a magyar rock „utolsó mohikánja”, aki az Ős-Mini zenekarral szerepel a fesztivál műsorán – sorolja Mihály Zoltán.

Az ismertebb nevek mellett más környékbeli kiváló zenekarok is fellépnek a fesztiválon: Blues Bell (Szeged), Őrtorony (Hódmezővásárhely), Bagaméri Projekt (Orosháza), Örökség (Csanádapáca).

Íme a pontos program:

július 17. vasárnap: Blues Bell – Soulbreakers
július 22. péntek: Őrtorony – Alapi Power Band
július 23. szombat: Bagaméri Projekt – The SoulFool Band
július 29. péntek: WAMSZ – Ozone Mama
augusztus 6. szombat: Örökség – Ős-Mini

A koncerteket a Rock Klubban (Ady Endre utca 11) rendezik. Kezdés minden alkalommal 19 órakor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.