- hirdetés -

Az Orosházi Sakk Egyesület versenyzője, Kakuk Sándor nyerte a IX. Ancsin Endre Emlékversenyt Békéscsabán és a Hagymatikum Opent Makón.

Kiegyensúlyozott mezőny gyűlt össze az idei Ancsin Sakk Emlékversenyen július első hetében, Békéscsabán. A 39 sakkozó négy napon át szoros csatákat vívott, az elsőséget az orosházi Kakuk Sándor szerezte meg.

– Békéscsabán nyolcadik alkalommal vettem részt az Ancsin Emlékversenyen. Eddig kétszer sikerült a 2. helyen végeznem. Én voltam a legnagyobb „Élő értékszámú” a mezőnyben, így esélyes voltam a végső győzelemre. A 3. fordulóban vereséget szenvedtem a révkomáromi Jakab Bélától (14 éves), aki végül a 7. lett. 5 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel a békéscsabai Varga Tamással holtversenyben végeztem az élen.  A mezőnyérték nekem volt a jobb, így én nyertem az emlékversenyt – adta tudtul a győztes orosházi játékos, Kakuk Sándor.

A IX. Ancsin Endre Emlékverseny orosházi eredményei:

1. Kakuk Sándor 5,5 pont
10. Tamási Zoltán 4,5 pont
11. Bíró István 4,0 pont
12. Pásztorcsik János 4,0 pont

A legjobb ifjúsági kategóriát Tamási Zoltán (OSE), a legjobb női kategóriát Novák Barbara (OSE) nyerte.

Az emlékverseny keretein belül rendezték a feladványfejtő versenyt, melyen nemcsak a FIDE-open szereplői indulhattak. Három feladványt kellett megfejteni 50 perc alatt. A végeredményt a leadott több helyes megoldás, azon belül az időrendi sorrend döntötte el. Az első Bíró István (OSE), a 3. Kakuk Sándor (OSE) lett.

Hagymatikum Open

A közelmúltban az Orosházi Sakk Egyesület több sakkozója egy másik versenyen, Makón is maradandót alkotott. A makói Hagymatikum Open Nemzetközi Sakkversenyen a „B” csoportban 47 versenyző közül az orosházi Kakuk Sándor az első helyen végzett. Második helyezett szintén az OSE sakkozója, Győri Szabolcs lett.

– Másodszor indultam a makói Hagymatikum Kupa B csoportjában. Tavaly gyengébben szerepeltem, de tetszett a verseny légköre, ezért indultam el az idén is a rendezvényen. Az orosházi Győri Szabolccsal az esélyeknek megfelelően 1-2. helyen végeztünk egyaránt 5,5-5,5 ponttal. A jobb mezőnyérték számítás (buholcz) kedvezett nekem – nyilatkozta Kakuk Sándor.

A verseny orosházi eredményei:

1. Kakuk Sándor 5,5 pont
2. Győri Szabolcs 5,5 pont
7. Kunos Zoltán 5,0 pont

Az „A” csoportban Leszkó Bence (OSE) 18 induló közül 10. helyen végzett, a legeredményesebb 18 éven aluli versenyző különdíját kapta.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.