- hirdetés -

Ha ellopják, és a kétkerekűd szerepel az adatbázisban, könnyebben visszakaphatod. Csütörtökön Orosházán is bemutatják a rendszert, ahol már regisztrálni is lehet.

Új típusú bűnmegelőzési programot mutatott be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. A „BikeSafe” elnevezésű adatbázis a kerékpárlopások megelőzését és hatékonyabb felderítését szolgálja.

A BikeSafe szolgáltatás legfontosabb eleme a kerékpár-nyilvántartás, amelyben a kerékpár és a tulajdonos adatai is rögzíthetőek, elérhetőek. Ha a biciklit ellopják, a regisztrált adatok alapján elektronikusan feljelentést lehet tenni, ami bekerül a rendőrség körözési adatbázisába. Amennyiben a rendőrség a kerékpárt megtalálja, a rendszerbe feltöltött adatok alapján értesíteni tudja a tulajdonost.

A www.bikesafe.hu oldalon egy regisztrációt követően bárki rögzítheti a rendszerben saját adatait, kerékpárja azonosítóit és a biciklijéről készült fényképeket. Az adatbázist működtető alapítvány figyelemmel kíséri az internetes hirdető oldalakat is. Amennyiben olyan kerékpárt kínálnak eladásra, amely valószínűleg lopott, értesítik a rendőrséget.

A szolgáltatás működéséről a rendőrök bemutatót tartanak július 7-én, csütörtökön 10-14 óra között a focifalu melletti kerékpárútnál, ahol be is lehet rögzíteni a kerékpárokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.