- hirdetés -

A Magyar Úszó Szövetség immár negyedik alkalommal rendezte meg június 18-án Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napját.

Több nagyváros is csatlakozott ehhez a programhoz, ahol az uszodák ingyenes belépési lehetőséget biztosítottak az úszás és a víz szerelmeseinek. A teljesség igénye nélkül néhány várost kiemelve többek között Békéscsaba, Debrecen, Kecskemét uszodái is várták az úszni, sportolni vágyókat.

Balatonfüreden e jeles alkalommal egybekötve a FINA nyíltvízi úszó világkupát és a nyíltvízi országos bajnokság 10 kilométeres versenyét is figyelemmel kísérhették az érdeklődők.

Antal András Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség elnökével (Fotó: egyesület)
Antal András Gyárfás Tamással, a Magyar Úszó Szövetség elnökével (Fotó: egyesület)

– Az Orosháza Úszó Egyesület fiatal tehetsége, Antal András is részt vett a Magyar Úszás Napi rendezvényen, hiszen a Jövő Bajnokai program résztvevőinek a balatonfüredi verseny volt az egyik állomás. A 11 éves orosházi versenyzőnek 2017 métert kellett leúsznia a többi társával együtt. Az idő is kedvezett, a víz hőfoka is ideális volt az idei évben. Ez a táv a figyelem felkeltésére is szolgált, mivel jövőre Budapest és Balatonfüred ad otthont a vizes világbajnokságnak – adta hírül Selmeczi Edit edző.

A Jövő Bajnokai Programba került Andris minden hónap első szombatján felmérő versenyeken vesz részt, ahol számot ad tehetségéről, felkészültségéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.