- hirdetés -

Az Orosházi Kórház új műtéti tömbjében történt beázás egy hete, emiatt a műtéteket a régi műtőkben végzik. A kivitelező megtalálta a hiba okát, és megkezdte a javítást.

Az Orosházi Kórház tavaly átadott új központi technológiai tömbjének egyik egysége a heves esőzések során az elmúlt héten beázott. A műtéti traktust érintő beázás okát a kivitelező a helyszínen beazonosította és a helyreállítási munkák megkezdődtek – tájékoztatta szerkesztőségünket dr. Duray Gergő főigazgató.

A közleményben leírja, hogy a gépészeti légtechnikai csatornák közelében kerülhetett be a víz az épületbe, amely szivárgása az álmennyezetet átáztatta és onnan csöpögött a padlóra.

Az intézmény tájékoztatása alapján az akut és tervezett műtéteket a kórház főépületében lévő műtőkben végezték el. Ez így lesz egészen addig, amíg a garanciális javítási munkákat teljes körűen be nem fejezik, és az ellátási egység sterilizálása, fertőtlenítése nem történik meg.

Dr. Duray Gergő főigazgató kiemelte, hogy műtét nem marad el, a központi technológiai tömb műtéti egységét a fertőtlenítést követően lehet ismét használni, amely folyamat várhatóan még pár hetet igénybe vesz. A beázás a betegellátás folytonosságát nem akadályozza, az egészségügyi ellátás továbbra is zavartalan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.