- hirdetés -

Orosházán június 10-én, 14 órától 20 óráig, a kórház új tömbjének földszintjén vehetik igénybe az érintettek és az érdeklődők az ingyenes szűréseket.

A Szűrések délutánja elnevezésű program a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának kezdeményezése, melynek célja a megelőzés.

Mammográfiára az orosházi kórház ellátási területéről a 45-65 éves korcsoportba tartozó nők névre szóló meghívót kaptak, többek között őket is várjuk erre a délutánra – tájékoztatott Greksza Lászlóné, az Orosházi Kórház ápolási igazgatója.

Az emlőszűrés fontosságára egy korábbi cikkünkben mi is felhívtuk a figyelmet.  Az időben felfedezett mellrák 80%-a gyógyítható, ezért is lényeges, hogy az érintett korosztály minél nagyobb számban megjelenjen.

Greksza Lászlóné elmondta, hogy a szűrések délutánján lehetőség van általános állapotfelmérésre (vérnyomásmérés, vércukormérés, koleszterinszint, testzsírszázalék, csontsűrűség mérés, BMI-index), és életmód tanácsadásra is, amit az orosházi kórház ellátási területéről bárki ingyenesen igénybe vehet.  Hozzátette: Az érrendszeri szűrést Dr. Sahin-Tóth Gábor, érsebész főorvos, a melanóma szűrést pedig  Dr. Dósa Piroska bőrgyógyász segíti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.